Yozgat'ta şehit aileleri yalnız bırakılmıyor

Yozgat'ta şehit aileleri yalnız bırakılmıyor
Akdağmadeni Kaymakamı Furkan Nezir, Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Mehmet Köklü için düzenlenen mevlit programına katıldı.

Akdağmadeni Kaymakamı Furkan Nezir, Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Mehmet Köklü için düzenlenen mevlit programına katıldı. Kaymakam Nezir, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan'ın selamlarını ileterek, şehidin ailesine ve yakınlarına taziyelerini iletti.

Mevlit programına Kaymakam Furkan Nezir’in yanı sıra İlçe Müftü Vekili Sebahattin Topaç, çeşitli kurum müdürleri, din görevlileri, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. İlçe Müftü Vekili Sebahattin Topaç, mevlidin önemine değinerek, şehitler için dualar etti.

mevlit-programina-katildi3.jpg

Kaymakam Furkan Nezir, yaptığı konuşmada, şehitlerin milletin gönlünde her zaman özel bir yere sahip olduğunu belirtti. Nezir, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve şanlı bayrağımızın dalgalanması için canlarını feda eden şehitlerimiz, milletimizin birliği, beraberliği ve geleceği için üstün bir cesaretle canlarını vermiştir. Onların bu fedakarlıklarını unutmak mümkün değildir. Bizler ne yaparsak yapalım, şehitlerimizin haklarını ödeyemeyiz. Vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, değerli ailelerine ve sevenlerine metanet ve sabırlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Nezir, konuşmasında devlet ve millet olarak şehit ailelerine ve gazilere her zaman sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. "Şehitlerimizin aileleri bizlerin de ailesidir. Onlara sahip çıkmak, onların acılarını paylaşmak bizim en önemli görevlerimizdendir. Bu vesileyle şehit ailelerimizin her daim yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim" dedi.

mevlit-programina-katildi2.jpg

Mevlit programı sırasında şehit Uzman Onbaşı Mehmet Köklü'nün ailesi ve yakınları, duygu dolu anlar yaşadı. Şehidin babası Ahmet Köklü, oğlunun vatan için şehit olmasından gurur duyduklarını ifade ederek, "Mehmet, vatan sevgisiyle büyüdü ve bu sevgi uğruna şehit oldu. Onunla gurur duyuyoruz. Dualarımız onunla" dedi.

Programa katılan vatandaşlar da şehidin ailesine destek olmak ve acılarını paylaşmak için orada olduklarını belirttiler. Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Köklü'nün kahramanlık hikayesi, programa katılan herkesin yüreğine dokundu.

Mevlit programı, yapılan duaların ardından sona erdi. Program sonrası Kaymakam Furkan Nezir ve diğer yetkililer, şehit ailesiyle bir araya gelerek onlara sabır ve metanet dileklerinde bulundular. Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Köklü'nün anısını yaşatmak için yapılan bu tür programların, milletimizin birliğini ve beraberliğini pekiştirdiği ifade edildi.

Akdağmadeni Kaymakamlığı, şehit ailelerine ve gazilere yönelik desteklerin artarak devam edeceğini belirterek, tüm vatandaşları bu tür programlara katılarak şehitlerimizin anısını yaşatmaya davet etti. Kaymakam Furkan Nezir, "Şehitlerimizin ve gazilerimizin haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Onlara minnettarız. Bu tür programlarla onların anısını yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.