Yozgat'ta POMEM öğrencilerine dikkat çeken eğitim

Yozgat'ta POMEM öğrencilerine dikkat çeken eğitim
Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Evlilik Öncesi Eğitim Semineri", Yozgat Polis Mesleki Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitim alan öğrencilere yönelik gerçekleştirildi.

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Aile Eğitim Programı Eğitimcisi Sosyolog Merve Er tarafından verilen "Evlilik Öncesi Eğitim Semineri", Yozgat Polis Mesleki Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitim alan öğrencilere yönelik gerçekleştirildi. İl POMEM Konferans Salonu’nda yapılan seminere yoğun ilgi gösterildi.

Seminerde, evlilik öncesi süreçte çiftlerin dikkat etmesi gereken hususlar, doğru eş seçimi, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturma, etkili iletişim kurma yolları ve olası sorunlarla baş etme yöntemleri gibi konular ele alındı. Merve Er, katılımcılara sağlıklı bir evlilik için gereken unsurlar hakkında bilgi verdi.

kendini-bilmeyen-dengini-bulamaz.jpg

Merve Er, sağlıklı evliliklerin tesadüflere bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Evlilik kararı, hayatta alınan en önemli kararlardan biridir. Bu nedenle, eş seçiminde bilinçli adımlar atmak büyük önem taşır. Evlilik kararı verirken kişinin kendini tanıması ve farkında olması ilk adımdır. Kendini bilmeyen, dengini bulamaz. Evlilikten sonra pişmanlık yaşamamak için, evlilik öncesinde partnerin özelliklerini iyi değerlendirmek gerekir" dedi.

Er, eş seçiminde dikkat edilmesi gereken soruları sıralayarak, "Evliliğe hazır mısınız? Evliliğinizde oluşabilecek problemlerle başa çıkabileceğinize inanıyor musunuz? Duygu ve düşüncelerinizi eşinize açıkça ifade edebiliyor musunuz? Evlilik kararı vermeden önce yeterince zamanınız oldu mu? Ailelerinizin uyum sağlayabileceğini düşünüyor musunuz? Bu sorular, sağlıklı bir evlilik için kritik öneme sahiptir" şeklinde konuştu.

Er, ayrıca boşanma ihtimalini artıran faktörlere dikkat çekerek, aceleci ve ani kararlar vermenin, birbirini yeterince tanımamanın, sadece mantık veya aşk evliliği yapmanın, yalnız kalma korkusuyla ani kararlar vermenin ve eşin ailesiyle uyumsuzluğun boşanma riskini artırdığını belirtti. Artan boşanma oranlarına vurgu yapan Er, evlilik öncesi sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

kendini-bilmeyen-dengini-bulamaz2.jpg

Er, sağlıklı bir evliliğin temellerinden birinin iletişim olduğunu belirterek, "Her evlilik kendine özgüdür ve başkalarıyla kıyaslanmamalıdır. Evlilikte iletişim eksikliği, yakınlık, samimiyet ve güveni zedeler. Herhangi bir problemi tartışmaktan kaçınmak, duygu ve düşüncelerin paylaşılmaması yorucu ve yıpratıcıdır" dedi.

Sorun çözme konusunda ise Er, "Çatışma çözümünde şikâyetinizi kısaca açıklayın ve suçlamadan kaçının. Konuşmaya olumlu bir cümleyle başlayın ve dikkati kendinize ve olaya çeviren ifadeler kullanın. İhtiyacınızı açıkça belirtin, nezaketinizi koruyun ve tartıştığınız konunun dışına çıkmamaya özen gösterin. Dinleme becerinizi geliştirin, affetmeyi ve unutmayı öğrenmeye çalışın" önerilerinde bulundu.

Her evliliğin kendine özgü ve özel olduğunu belirten Er, iyi bir başlangıcın evliliğin ömrünü uzattığını söyledi. Seminer, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. Yozgat POMEM'de düzenlenen bu seminer, öğrencilere evlilik öncesi dönemde dikkat etmeleri gereken önemli bilgiler sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.