Yozgat'ta operasyonlar nefes kesiyor! Toplamda 101 kişi yakalandı

Yozgat'ta operasyonlar nefes kesiyor! Toplamda 101 kişi yakalandı
Yozgat genelindeki güvenlik çalışmaları kapsamında yapılan detaylı incelemeler sonucunda, 01-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında il genelinde toplamda 152 olayda 101 kişi yakalandı.

Yozgat genelindeki güvenlik çalışmaları kapsamında yapılan detaylı incelemeler sonucunda, 01-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında il genelinde toplamda 152 olayda 101 kişi yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen titiz operasyonlar, suçla mücadelede önemli bir başarıya imza attı.

Yapılan açıklamada, 23 bin 465 şahıs ve 9 bin 735 aracın detaylı sorgulamalarının yapıldığı belirtildi. Ayrıca, 64 umuma açık yerin de titizlikle denetlendiği bilgisi paylaşıldı. Bu kapsamda, çeşitli suçlardan aranması bulunan 117 şahsın yakalandığına dikkat çekildi. Asayiş suçlarından da 16 şahsın tutuklandığı ve aramalarda 1 adet tabanca ile 16 adet tabanca mühimmatının ele geçirildiği ifade edildi.

Kaçakçılık Suçları ile Mücadele kapsamında ise 2863 SKM suçu kapsamında 14 şahsa işlem yapıldığı belirtildi. Bu operasyonlarda, 2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet dedektör ve 15 adet muhtelif kazı malzemesinin ele geçirildiği açıklandı. Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele kapsamında da 2 Suriye uyruklu şahsa idari işlem yapıldığı ve 112 yabancı uyruklu şahsın GBT sorgusunun gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Siber Suçları ile Mücadelede de etkili çalışmalar yürütüldüğü vurgulandı. İnternet üzerinde yer alan ve herkese açık kaynaklarda ve sosyal medya platformlarında yapılan açık kaynak araştırmaları sonucunda, 208 sosyal medya hesabı ve sitesi hakkında çalışma yapıldığı ve 3 sosyal medya hesabı ve sitesi hakkında açık kaynak araştırma raporu tanzim edildiği belirtildi. Ayrıca, 195 sosyal medya hesabı hakkında erişim engeli getirildiği ifade edildi.

Bu süreçte, 300 öğrenciye siber farkındalık, siber zorbalık, dijital bağımlılık ve güvenli internet kullanımı ile ilgili seminerlerin düzenlendiği ve bu konuda bilinçlendirme çalışmalarının artarak devam edeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.