Yozgat'ta önlem alınıyor! Uymayanlara yüklü ceza kapıda

Yozgat'ta önlem alınıyor! Uymayanlara yüklü ceza kapıda
Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde son günlerde artan yasa dışı avcılık faaliyetleri, özellikle koruma altında bulunan yaban hayvanları için büyük bir tehdit oluşturuyor.

Aydıncık ilçesinde son günlerde artan yasa dışı avcılık faaliyetleri, özellikle koruma altında bulunan yaban hayvanları için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu durumun ardından Kaymakamlık, gerekli önlemleri almak ve yasa dışı avlanmanın önüne geçmek için harekete geçti.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, ilçenin sınırları içinde yer alan Kazankaya avlağında, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca av yasağının uygulandığı belirtildi. Bu bölge, "Yaban hayatı değerlerine sahip, korunması gerekli yaşam ortamlarının bitki ve hayvan türleri ile birlikte mutlak olarak korunduğu devamlılığının sağlandığı sahalar" olarak tanımlanıyor.

dag-kecilerini-avlamak-yasak.jpg

Kaymakamlık, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kazankaya avlağı, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun ilgili maddelerine göre koruma altına alınmış bir bölgedir. Bu alan içinde dağ keçisi yavrusu, geyik, dağ koyunu, karaca yavrusu gibi türlerin avlanması, yakalanması veya evcilleştirilmesi kesinlikle yasaktır. Bölge, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerince fotokapanlar, kameralar ve gezici devriye ekipleri ile sürekli olarak izlenmektedir," şeklinde ifadelerde bulundu.

dag-kecilerini-avlamak-yasak-3.jpg

Açıklamada ayrıca, yakın zamanda salımı yapılan dağ keçilerinin avlanmasının yasak olduğu ve bu türlerin korunmasına özen gösterilmesi gerektiği vurgulandı. "Aksi takdirde, yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında gerekli cezai işlemler uygulanacaktır," denildi.

Kaymakamlık tarafından alınan bu önlemler, bölgedeki yaban hayatı türlerinin korunmasını ve ekosistemin dengesinin sağlanmasını hedefliyor. Vatandaşların, yasa dışı avcılığın önlenmesi için bu kurallara uymaları ve bölgedeki yaban hayatını koruma konusunda duyarlı olmaları önemle rica ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.