Yozgat'ta nefes kesen patlama operasyonu! Görüntüler gerçeğini aratmadı

Yozgat'ta nefes kesen patlama operasyonu! Görüntüler gerçeğini aratmadı
Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Delice Köyü yakınlarında, Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren Hattı tünelinde gerçekleştirilen patlama tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Delice Köyü yakınlarında, Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren Hattı tünelinde gerçekleştirilen patlama tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

1.jpg

Yerköy’de tünel tatbikatı

Tatbikata Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yerköy Kaymakamı Muharrem Coşkun, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz ve Yerköy Belediye Başkanı Fatih Arslan ile çok sayıda yetkili katıldı. Tatbikat, doğal afetlere ve olası kazalara hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha ortaya koydu.

2.jpg

Vali Özkan: “Teknolojiye ayak uydurmalıyız”

Tatbikat öncesinde açıklamalarda bulunan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, afetlere karşı hazırlık çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Deprem, sel ve yangın tatbikatlarının yanı sıra, teknolojinin gelişmesiyle karşılaşılabilecek sorunlara da hazırlıklı olmalıyız. Bugün, tünel inşaatı içinde olası bir yangına müdahale tatbikatı gerçekleştirildi” dedi.

3.jpg

Senaryo gerçeğe uygun kurgulandı

Tatbikatın senaryosuna göre, Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren Şantiyesi'ne ait tünelde bir patlama meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar doğrultusunda, tünel içerisinde yangın çıktığı ve 15 işçinin mahsur kaldığı bildirildi. Bunun üzerine olay yerine hızla sağlık, AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

4-001.jpg

KBRN ekipleri devrede

Patlamanın ardından, olay yerine gelen ekipler şantiyede çalışan beş işçiyi kendi imkanlarıyla tünelden çıkarmayı başardı. Kırmızı kodla sınıflandırılan bir yaralı Yerköy Devlet Hastanesine sevk edilirken, tünelde kötü kokular ve zehirlenme belirtileri tespit edilmesi üzerine, AFAD’ın Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekibi de olay yerine gönderildi. KBRN ekibi, tünelde 50 ppm hidrojen sülfür gazı tespit etti.

5-001.jpg

Kurtarma ekipleri tünelde çalıştı

AFAD, itfaiye ve UMKE ekiplerinin koordineli çalışmalarıyla, mahsur kalan işçilerin kurtarılmasına başlandı. Arama ve kurtarma ekipleri, patlama sonrası tünelde zehirlenen işçilerden birinin hayatını kaybettiğini, beşinin ise yaralı olarak kurtarıldığını bildirdi. Yaralılar, olay yerinde kurulan UMKE sahra hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

6-001.jpg

Psikososyal destek sağlandı

Tatbikat sırasında Kızılay ekipleri, kazazedelerin yakınlarına beslenme hizmeti sunarken, Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri de hayatını kaybeden işçilerin ailelerine psikososyal destek sağladı. Tatbikat, 90 dakikanın sonunda başarıyla tamamlandı.

7-001.jpg

Afetlere hazırlık vurgusu

Tatbikat sonrasında konuşan yetkililer, bu tür tatbikatların afetlere hazırlık açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, olası bir acil durumda her türlü senaryoya karşı hazır olmanın altını çizdi.

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.