Yozgat'ta kırmızı alarm! Son veriler Yüzde 89'a ulaştı

Yozgat'ta kırmızı alarm! Son veriler Yüzde 89'a ulaştı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, son zamanlarda artan orman yangınlarına dikkat çekerek, yangınların yüzde 89'unun insan kaynaklı sebeplerden kaynaklandığını belirtti.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, son zamanlarda artan orman yangınlarına dikkat çekerek, yangınların yüzde 89'unun insan kaynaklı sebeplerden kaynaklandığını belirtti. Vali Özkan, vatandaşların bilinçli davranarak bu yangınları önleyebileceğini vurguladı.

Vali Mehmet Ali Özkan, yaptığı açıklamada, orman yangınlarının büyük bir çoğunluğunun insan kaynaklı olduğunu ifade ederek, "Vatandaşlarımızın dikkatli olması, doğayı koruması ve yangın riskini azaltması büyük önem taşıyor. Basit tedbirlerle büyük felaketler önlenebilir" dedi.

Özellikle ormanlık alanlarda ateş yakmanın, mangal veya kamp ateşi yapmanın, izinsiz ateşli pikniklerin ve anız yakmanın yangın riskini artırdığını belirten Vali Özkan, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

  • Ormanlık alanlarda veya yakınlarında kesinlikle ateş yakmayın.
  • Anız ateşi yakmayın ve izinsiz alanlarda mangal ateşi yapmayın.
  • Sigara izmaritlerini doğaya atmayın, çöplerinizi doğada bırakmayın.
  • İzin verilen kamp alanları dışında kamp ateşi yakmayın.
  • Yangına sebep olabilecek atıkları gördüğünüzde hemen ormanlık alanlardan uzaklaştırın.
  • Çevrenizi temiz tutun ve doğaya zarar verebilecek her türlü faaliyetten kaçının.

Vali Özkan, bu basit ancak etkili önlemlerin doğal yaşamı ve ormanları korumak adına önemli olduğunu vurgulayarak, tüm vatandaşları duyarlı olmaya ve çevreyi korumaya çağırdı. Yangınların önlenmesinde vatandaşların da büyük sorumlulukları olduğunu belirten Vali, bilinçli davranışların yangın riskini önemli ölçüde azaltacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.