Yozgat'ta kapılarını açtı! Çevre illerden bile yoğun katılım bekleniyor

Yozgat'ta kapılarını açtı! Çevre illerden bile yoğun katılım bekleniyor
Sorgun Belediyesi tarafından organize edilen 3. Kitap Günleri, 24 Mayıs Cuma günü Şakir Efendi Meydanı'nda kapılarını kitapseverlere açtı.

Sorgun Belediyesi tarafından organize edilen 3. Kitap Günleri, 24 Mayıs Cuma günü Şakir Efendi Meydanı'nda kapılarını kitapseverlere açtı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan'ın da katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, Vali Özkan stantları gezerek yazarlar ve ziyaretçilerle sohbet etti.

fuar-kapilarini-acti-12.jpg

10 gün boyunca devam edecek etkinlik, 2 Haziran tarihine kadar sürecek. Fuar kapsamında 75 yayınevi ve 80 yazar, okurlarla buluşacak. Kitap Günleri, zengin içeriğiyle her yaştan kitapsevere hitap ediyor. Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, tüm kitapseverleri fuara davet ederek, etkinliğin önemini vurguladı. Başkan Ekinci, "Şakir Efendi Şehir Meydanında düzenlenen kitap günleri 24 Mayıs Cuma günü 11.00’de kapılarını açtı. 10 gün boyunca değerli yayınevleri, yazarlar ve okurlar bir araya gelecek. Okuyucular, sevdikleri yazarlarla tanışma ve etkinliklere katılma fırsatı bulacak" dedi.

fuar-kapilarini-acti-11.jpg

Fuar süresince çeşitli panel ve aktiviteler düzenlenecek. Türkiye’nin önde gelen akademisyen ve yazarları, söyleşilerinin ardından okurları için kitaplarını imzalayacak. Fuara katılacak isimler arasında Hayati İnanç, Zekeriya Efiloğlu, Ali Şakir Ergin, Bestami Yazgan, Gri Koç, Serkan Karaismailoğlu, Metin Baytok, Nurullah Genç, Aslı Arslan, Saniye Bencik Kangal, Kübra Nur Ekmen, Sinan Yağmur ve Erkan Göksu gibi tanınmış isimler bulunuyor. Ayrıca, çocuklar için Bay Meraklı Kukla Şov ve Pandomim Gösterisi ile Maşa ile Koca Ayı Müzikal Çocuk Oyunu gibi etkinlikler de fuar programında yer alıyor.

fuar-kapilarini-acti-9.jpg

Başkan Ekinci, etkinliğin Sorgun'un tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen bir peygamber ümmetiyiz. Yüzlerce kitap, onlarca yazar ve yayınevini konuk edeceğiz. Heyecanımız büyük, çünkü Sorgun’umuzun hem tanıtımını yapacak hem de kitapseverleri sevdikleri şair ve yazarlarla buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sorgun Belediyesi, şehir merkezinden fuara katılmak isteyenler için ulaşım desteği de sağlayacak. Etkinlik, vatandaşların farklı kitapları inceleme, yazarlarla tanışma ve çeşitli kültürel etkinliklere katılma fırsatı sunuyor. Başkan Ekinci, "Gelenekselleştirdiğimiz 3. Kitap Günleri ile bu yıl da çıtayı çok yükseğe çıkardık. Kitap fuarından faydalanan insanların ufkunu ve vizyonunu genişletecek olmanın ve toplumun hızlı gelişmesine katkı sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

fuar-kapilarini-acti-10.jpg

Sorgun Belediyesi 3. Kitap Günleri, dolu dolu programıyla kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor. Her yaştan ve her kesimden insanın ilgisini çekecek etkinlikler ve imza günleri, Şakir Efendi Meydanı'nda kitapseverleri bekliyor. 2 Haziran'a kadar devam edecek olan fuar, Sorgun'un kültürel hayatına önemli bir katkı sunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.