Yozgat'ta kaçakçılığa karşı başarılı operasyon!

Yozgat'ta kaçakçılığa karşı başarılı operasyon!
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın Önlenmesine yönelik çalışmalarında önemli bir başarı elde etti.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın Önlenmesine yönelik çalışmalarında önemli bir başarı elde etti. Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda, tarihi eser kaçakçılığı yapan bir şüpheli gözaltına alındı.

17 Nisan 2024 tarihinde Sorgun ilçesi x mahallesinde gerçekleştirilen operasyonda, ismi açıklanmayan S.G. isimli şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilenler arasında 55 adet Roma dönemine ait sikke, 2 adet yüzük, 3 adet ok ucu ve 9 adet tarihi obje bulunuyor.

kacakciliga-gecit-yok.jpg

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, yaptıkları açıklamada, "Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın Önlenmesine yönelik sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirdik. Şüpheli şahsın üzerinde ve çantasında yapılan aramada çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Bu eserler, muhafaza altına alınarak adli işlemler başlatılmıştır" dedi.

Yakalanan şüpheli şahıs hakkında başlatılan adli süreç devam ederken, ele geçirilen tarihi eserlerin değerlendirilmesi ve korunması için uzman ekipler çalışmalarına devam ediyor. Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların da benzer durumları bildirmesi ve tarihi eser kaçakçılığı ile mücadelede işbirliği yapmaları çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.