Yozgat'ta herkesin kanını dondurdu! Yaşanan vahşete valilik soruşturma başlattı

Yozgat'ta herkesin kanını dondurdu! Yaşanan vahşete valilik soruşturma başlattı
Yozgat’ın Azizli Mahallesi'nde 20’den fazla sokak köpeğinin ölü olarak bulunması, şehirde büyük yankı uyandırdı.

Yozgat’ın Azizli Mahallesi'nde 20’den fazla sokak köpeğinin ölü olarak bulunması, şehirde büyük yankı uyandırdı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, olayın ardından yaptığı açıklamada, köpeklerin zehirlendikten sonra toplu olarak bölgeye atıldığını belirtti. Bu durum, hayvan severler başta olmak üzere geniş bir kesimin tepkisini çekti. Yozgat Valiliği, konuyla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yozgat Valiliği, olayla ilgili olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmanın ardından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Bazı basın ve yayın organları ile bir kısım sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan ‘Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpekleri ölü olarak bulundu’ başlıklı haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği hasıl olmuştur. Konu ile alakalı Valiliğimiz Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce soruşturma başlatılarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu ile ilgili yürütülecek olan adli sürecin takipçisi olacağımız hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, olayın ardından yaptığı açıklamada, köpeklerin zehirlendiğine dair güçlü şüpheler bulunduğunu ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Arslan, “Bu vahşeti gerçekleştirenlerin bulunup adalet önüne çıkarılması için elimizden geleni yapacağız. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri alacağız” dedi.

Olayın ardından Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de hızlı bir şekilde harekete geçti. Müdürlük yetkilileri, bölgede incelemelerde bulunarak delil topladı. Yetkililer, ölü bulunan köpeklerden alınan numunelerin laboratuvarlarda inceleneceğini ve kesin ölüm nedeninin belirleneceğini açıkladı.

Olayın basına yansımasının ardından sosyal medya kullanıcıları da duruma tepki gösterdi. Birçok hayvan sever ve sosyal medya kullanıcısı, olayın sorumlularının bulunup cezalandırılması için çağrıda bulundu. Twitter ve Facebook gibi platformlarda açılan etiketler kısa sürede trend oldu.

Yozgat halkı, yaşanan bu üzücü olay karşısında tedirgin. Sokak hayvanlarına yönelik bu tür vahşi eylemlerin tekrarlanmaması için yetkililerden daha sıkı önlemler alınmasını talep ediyorlar. Özellikle çocukların da sokakta oyun oynadığı mahallelerde böyle bir olayın yaşanması, aileleri endişeye sevk etti.

Yozgat Valiliği, olayla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını ve soruşturmanın titizlikle yürütüleceğini belirtti. Valilik, “Konu ile ilgili yürütülecek olan adli sürecin takipçisi olacağımız hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleriyle sürecin şeffaf bir şekilde ilerleyeceği mesajını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.