Yozgat'ta herkes onu konuşuyordu! 3 gündür kayıp olan genç kızdan haber var
Yozgat’ta üç gündür kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Zehranur Güzelakçakaya’dan sevindiren haber geldi. Yüzde 50 zihinsel engelli olduğu öğrenilen genç kız, sabah saatlerinde kendi imkanlarıyla polis merkezine giderek bulundu. Aile ve yetkililer derin bir nefes aldı.
“Okula gidiyorum” dedi, bir daha haber alınamadı
Olay, 5 Mayıs Pazartesi günü sabah saatlerinde yaşandı. Yozgat Merkez ilçede yaşayan Zehranur Güzelakçakaya, ailesine "okula gidiyorum" diyerek evden ayrıldı. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören genç kızın, o gün okula hiç gitmediği daha sonra fark edildi.
Ailesi, Zehranur’un eve dönmemesi üzerine büyük panik yaşadı. Vakit kaybetmeden Çocuk Şube Müdürlüğü’ne giderek kayıp başvurusunda bulundular.
Aileden yardım çağrısı: “Yalnız kalamaz”
Kızlarının yüzde 50 zihinsel engelli olduğunu belirten baba Eyüp Güzelakçakaya, basına yaptığı açıklamada arama çalışmalarının yetersizliğine dikkat çekmişti. “Kızım kendi başına uzun süre dışarıda kalamaz. Yaşıyor mu bilmiyoruz. Yalnızca iki kişinin arama yaptığı söylendi. Bu kabul edilemez. Daha geniş kapsamlı arama yapılmalı” diyerek yetkililere seslenmişti.
Polis aramaları genişletti, genç kız bulundu
Başvuru sonrasında Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri arama çalışmalarını genişletti. Kamera kayıtları incelendi, olası güzergâhlar tarandı. Tüm şehirde yapılan aramaların ardından 8 Mayıs sabahı sevindirici haber geldi.
Edinilen bilgiye göre Zehranur, sabah saatlerinde kendi imkanlarıyla polis merkezine giderek kayıp olduğunu beyan etti. Hemen ailesine haber verildi ve genç kız güvenli şekilde ailesine teslim edildi.
Aileden teşekkür mesajı
Zehranur’un sağ salim bulunmasının ardından konuşan baba Eyüp Güzelakçakaya, “Çok şükür kızımıza kavuştuk. Günlerce kabus yaşadık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Soruşturma sürüyor
Genç kızın üç gün boyunca nerede kaldığı ve yanında kimlerin olduğu henüz netlik kazanmazken, polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. Aile ise kızlarının sağlık durumunun iyi olduğunu ve psikolojik destek sürecinin başlatılacağını belirtti.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.