Yozgat'ta hacı adaylarına özel seminer gerçekleştirildi

Yozgat'ta hacı adaylarına özel seminer gerçekleştirildi
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı hac organizasyonu kapsamında Yozgat'tan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik özel bir "Hac Eğitim Semineri" düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı hac organizasyonu kapsamında Yozgat'tan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik özel bir "Hac Eğitim Semineri" düzenledi. Seminer, 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Bilal Şahin Cami’nde gerçekleştirildi ve İl Müftüsü Ali Gülden başkanlığında önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

kutsal-topraklara-hazirlik5.jpg

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Gülden, hac ibadetinin ruhuyla birlikte maddi ve manevi hazırlıklarının da önemine vurgu yaptı. Gülden, “Hac yolculuğuna çıkmadan evvel ibadetinizi en güzel şekilde yapabilmeniz için, sizlere farklı konularda bilgi vereceğiz. Bu seminerlerin temel hedefi, hac yolculuğu öncesinde doğru bir hazırlık süreci yaşamanızı sağlamaktır” dedi.

kutsal-topraklara-hazirlik4.jpg

Seminerde çeşitli konular ele alındı. İl Müftü Yardımcıları Mustafa Balcıoğlu ve Mehmet Akif Karabulut, uygulamalı hac ibadeti ve hac ve umre menasikleri üzerine sunumlar gerçekleştirdi. Din Hizmetleri Uzmanı Leyla Durmaz ise kadınlara özel durumlar ve hususlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Hac Umre Şube Müdürü Yusuf Özel ise Mekke ve Medine’de ziyaret edilecek yerlere dair önemli bilgiler paylaştı.

Seminerde vurgulanan noktalardan biri de çevre bilincinin önemi oldu. Hac yolculuğunun sadece manevi bir ibadet olmadığı, aynı zamanda çevre bilincinin de gözetilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Seminerde katılımcılara, Hz. Peygamber’in (s.a.s) hayatı ve ahlakı hakkında bilgi sahibi olmaları, helalleşme ve barışma gibi manevi hazırlıklar yapmaları da önerildi.

kutsal-topraklara-hazirlik.jpg

İl Müftüsü Ali Gülden, seminerin sonunda yaptığı değerlendirmede, “Bu seminerin faydasını inşallah hac yolculuğu esnasında daha iyi anlayacaksınız. Rabbimiz sağlık ve huzurlu bir Hac yapabilmeyi nasip eylesin. Allah Teala haccınızı kabul eylesin. Yolunuzu açık eylesin” dedi.

Yozgat’tan ilk hac kafilesi ise 16 Mayıs 2024 günü kutsal topraklara hareket edecek. Hacı adayları, seminerde edindikleri bilgilerle ve manevi hazırlıklarıyla bu kutsal yolculuğa en iyi şekilde hazırlanmış olacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.