Yozgat'ta endişeli bekleyiş sürüyor! Durum çok ciddi boyutlara ulaştı

Yozgat'ta endişeli bekleyiş sürüyor! Durum çok ciddi boyutlara ulaştı
Yozgat'ta yaşanan kuraklık ve iklim değişikliği endişeleri, çiftçiler üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor.

Yozgat'ta yaşanan kuraklık ve iklim değişikliği endişeleri, çiftçiler üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Artan kuraklık nedeniyle tarlalarındaki ürünleri erken hasat etmek zorunda kalan çiftçiler, buğday, arpa ve yulaf gibi ürünlerin fiyatlarının belirsizliği nedeniyle endişe içerisinde bekliyorlar.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hububat fiyatlarının genellikle Mayıs ayında açıklandığını belirtti. Ancak bu yılın kurak ve sıcak geçmesi sebebiyle çiftçilerin erken hasat yapmak zorunda kaldığını vurguladı.

Baştuğ, son 5 yılda buğday fiyatlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını hatırlatarak, 2019 yılında 2 Mayıs'ta, 2020'de 4 Mayıs'ta, 2021 yılında 17 Mayıs'ta, 2022'de 5 Haziran'da ve 2023 yılında ise 6 Haziran'da fiyatların açıklandığını dile getirdi.

ciftci-destek-2.jpg

Bu yılın tarım sektörü için oldukça zorlu geçtiğini ifade eden Baştuğ, çiftçilerin emeğinin karşılığını alabilmesi ve üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için buğday, arpa ve yulaf gibi temel tarım ürünlerinin fiyatlarının bir an önce açıklanmasının önemine dikkat çekti.

Yüksek girdi maliyetleri nedeniyle zor günler geçiren Yozgatlı çiftçiler, açıklanacak olan fiyatların emeklerinin karşılanması ve üretimin devamlılığı açısından büyük önem taşıdığını belirtiyorlar. Çiftçiler, buğday, arpa ve yulaf gibi ürünlerin fiyatlarının bir an önce açıklanmasını ve ekonomik olarak rahatlamayı umut ediyorlar.

Açıklanacak olan fiyatların, çiftçilerin beklentilerini karşılaması ve tarım sektörünün sürdürülebilirliğini sağlaması bekleniyor. Buğday, arpa ve yulaf gibi temel tarım ürünlerinin fiyatlarının açıklanması, çiftçilerin emeklerinin karşılığını alması ve üretimin sürdürülebilirliğini sağlaması açısından büyük bir önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.