Yozgat'ta en çok onlara güveniliyor! 11 yıldır kesintisiz yetkiyi alıyorlar

Yozgat'ta en çok onlara güveniliyor! 11 yıldır kesintisiz yetkiyi alıyorlar
Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Ali Kenan Şerefli, 2024 yılı mutabakat döneminde Yozgat’ta 11 yıldır kesintisiz devam eden yetkiyi aldıklarını belirtti.

Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Ali Kenan Şerefli, 2024 yılı mutabakat döneminde Yozgat’ta 11 yıldır kesintisiz devam eden yetkiyi aldıklarını belirtti. Şerefli, “Bu başarı yalnızca bizim değil, tüm üyelerimizin başarısıdır” dedi. Eğitim Bir Sen Yozgat Şubesi, 3 bin 64 üye sayısı ile yetkisini sürdürerek, en yakın sendikadan bin 227 üye fazla olmanın gururunu yaşıyor.

yozgatta-11-yildir-yetkili.jpg

Başkan Şerefli yaptığı açıklamada, “4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu gereğince her yıl mayıs ayında yapılan yetkili sendika belirleme çalışmaları kapsamında Yozgat İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde sendika üye sayıları tespit çalışmaları tamamlanmış, Yozgat'ta eğitim hizmet kolunda örgütlü sendikaların başkan ve yöneticilerinin katılımıyla yapılan mutabakat toplantısında tutanaklar imza altına alındı. 2024 yılı mutabakat döneminde de Yozgat merkez ile 12 ilçemizde eğitim hizmet kolunda Eğitim Bir Sen Şubesi olarak 3 bin 64 üye sayısı ile yetkisini sürdürdük. İmzalanan mutabakatla en yakın sendikanın bin 227 üye önünde olan Eğitim Bir Sen Yozgat Şubesi olarak bu durumun haklı gururunu yaşıyoruz. Eğitim Bir Sen Yozgat Şubesi olarak 11 yıldır kesintisiz süren yetkiyi almadaki başarımız yalnızca bizim değil, tüm üyelerimizin başarısıdır" dedi.

Şerefli, sendikalarının ilde binleri, ülke genelinde ise milyonları temsil ettiğinin farkında olduklarını belirterek, "Yaptığımız işin uzun soluklu ve zorlu bir iş olduğunun bilincindeyiz. 1992 yılında Onursal Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın açtığı yolda, medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla, çözümün paydaşı olarak önemli kazanımlar elde ettik. Kamuda özgürlük alanlarının genişlemesini sağladık. Taleplerimizin karşılık bulmadığı dönemlerde demokratik çerçevede dik durmaktan, söylem geliştirmekten ve eylem yapmaktan geri durmadık. Ayrıca, ‘Milli’ sıfatıyla uyumlu, yerli değerlerle donanmış, tarihi ve kültürüyle barışık ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak her zaman demokrasinin, milli iradenin yanında olduk” ifadelerini kullandı.

yozgatta-11-yildir-yetkili1.jpg

Başkan Şerefli, “Bundan sonra da yeni Türkiye yüzyılında, mücadeleye demokratik çerçevede kırmadan dökmeden, ayrıştırmadan devam edeceğiz. Kamu çalışanlarımızın ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek, ekmek ve hak mücadelesine devam edeceğiz. İnancın, sağduyunun, vicdanın ve medeniyet değerlerinin ışığında yol yürüyecek, kamu çalışanlarının sesi ve savunucusu olmaya, yeni kazanımlar elde etmeye devam edeceğiz. Yetkiyi taçlandırdığımız bu dönemde Eğitim Bir Sen’li olmanın sorumluluğunu sergileyerek il merkezimizde ve ilçelerimizde yetkiyi devam ettirirken, millet iradesini daim kılarak, Hakk’ı yüceltmek gibi soylu bir davanın neferi olan tüm il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerimize, kadın komisyonlarımıza, dava arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Sendikal varlığımız olan Eğitim Bir Sen’in asil üyelerine verdikleri destek ve duydukları güvenden dolayı şükranlarımı sunuyor, kuruluşundan bugüne emek verenlere teşekkür ediyorum. İstikamet üzere nice yıllara” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.