Yozgat'ta emniyet geçit vermiyor!

Yozgat'ta emniyet geçit vermiyor!
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlarla uyuşturucuya geçit vermiyor. 17 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonla uyuşturucu ticareti yapan şüphelilere darbe indirildi.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlarla uyuşturucuya geçit vermiyor. 17 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonla uyuşturucu ticareti yapan şüphelilere darbe indirildi.

İlk operasyonda, Yozgat’a il dışından uyuşturucu madde getirileceği bilgisine ulaşan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Düzenlenen operasyonda, şüpheli bir araç il merkezinde durdurularak arandı. Yapılan aramada, 704 adet sentetik ecza ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde il dışından ilimize uyuşturucu madde getireceği değerlendirilen şüpheli araç 17 Temmuz 2024 tarihinde il merkezinde yakalanmış, yapılan aramada; 704 adet sentetik ecza ele geçirilmiş olup; şüpheli 2 şahıs hakkında TCK 188 (Uyuşturucu ve Uyarıcı Maddeleri İmal ve Ticareti) suçundan gerekli yasal işlem başlatılmış, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir" denildi.

İkinci operasyonda ise, Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 3 şüpheliye yönelik bir operasyon düzenledi. Şüphelilerin ikamet adreslerine yapılan baskında, 75.85 gram bonzai, 27 adet sentetik ecza maddesi ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, yapılan ilk işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü olarak Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde, 17 Temmuz 2024 tarihinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 3 şüpheli şahıs ikametlerinde gözaltına alınmış olup, yapılan aramada; 75.85 gram bonzai maddesi, 27 adet sentetik ecza maddesi ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş olup; şüpheli 1 şahıs hakkında TCK 191 (Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak), şüpheli 2 şahıs hakkında TCK 188 (Uyuşturucu ve Uyarıcı Maddeleri İmal ve Ticareti) suçu kapsamında gerekli yasal işlem başlatılmış, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarla uyuşturucu madde ticaretine ve kullanımına karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Yetkililer, uyuşturucu ile mücadelenin devam edeceğini ve vatandaşların bu tür durumları emniyet birimlerine bildirmelerinin önemini vurguladı. Emniyet güçlerinin bu kararlı mücadelesi sayesinde, Yozgat’ta uyuşturucu suçlarına geçit verilmediği bir kez daha gözler önüne serildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.