Yozgat'ta camiler gençlere emanet!

Yozgat'ta camiler gençlere emanet!
Yozgat İl Müftülüğü, İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü vesilesiyle, gençlerin cami atmosferindeki rolünü vurgulayan “Camide; Mihrap ve Minberde Gençler Var” programını başarıyla gerçekleştirdi.

Yozgat İl Müftülüğü, İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü vesilesiyle, gençlerin cami atmosferindeki rolünü vurgulayan “Camide; Mihrap ve Minberde Gençler Var” programını başarıyla gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteklediği bu program, İlahiyat Fakültesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mesleki becerilerini güçlendirmek ve topluma daha etkin bir şekilde hizmet etmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlendi.

mihrap-ve-minberde-gencler-var1.jpg

Yozgat genelinde 59 camide gerçekleştirilen program kapsamında, 50 camide İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve 9 camide İmam Hatip Lisesi öğrencileri sabah namazlarını kıldırdılar. Programa, Din Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Özel ve Yozgat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Güneşer gibi önemli isimler de katılım gösterdi.

İl Müftülüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, gençlerin dinî bilgilerini ve uygulamalarını artırmayı hedefleyen bu programın oldukça olumlu geri dönüşler aldığı belirtildi. Gençlerin camilerdeki performanslarıyla cemaatin teveccühünü kazandıkları ve dua aldıkları vurgulandı. Özellikle sabah namazı sonrasında gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve cami hizmetlerindeki başarılı performanslarıyla gençlerin memnuniyet uyandırdığı ifade edildi.

mihrap-ve-minberde-gencler-var2.jpg

Yozgat genelindeki bu etkinlikle, gençlerin dinî bilgilerini pratikte gösterme fırsatı buldukları ve topluma hizmet etme yeteneklerini artırdıkları gözlemlendi. Programın, gençlerin sosyal gelişimlerine ve mesleki yeterliliklerine katkı sağlamada önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Bu tür etkinliklerin, gençlerin topluma daha aktif bir şekilde katılımını teşvik ettiği ve dinî bilgi ve uygulamalarını güçlendirdiği görülmekte. Yozgat İl Müftülüğü'nün öncülüğünde düzenlenen bu programlar, gençlerin topluma daha fazla hizmet etmelerine ve cami atmosferinde kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.