Yozgat'ta büyük hasara yol açtı! Bölgeye gidip yetkilileri acilen tedbir almaya çağırdı

Yozgat'ta büyük hasara yol açtı! Bölgeye gidip yetkilileri acilen tedbir almaya çağırdı
Yozgat’ta son günlerde etkili olan dolu ve yağmur yağışları, tarım arazilerinde büyük hasara yol açtı. Özellikle Yerköy ve Şefaatli ilçelerinde yoğun olarak görülen yağışlar, çiftçilerin ekili alanlarını adeta yok etti.

Yozgat’ta son günlerde etkili olan dolu ve yağmur yağışları, tarım arazilerinde büyük hasara yol açtı. Özellikle Yerköy ve Şefaatli ilçelerinde yoğun olarak görülen yağışlar, çiftçilerin ekili alanlarını adeta yok etti. Tarım Orman ve Köyişleri eski bakanı ve İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, Hallaçlı ve Paşaköy’de yerinde incelemelerde bulunarak, durumun ciddiyetine dikkat çekti ve hükümeti acilen tedbir almaya çağırdı.

kayalar-ciftcinin-zararini-yerinde-gordu-10.jpg

Kayalar, Şefaatli ilçesine bağlı Paşaköy ve Hallaçlı köylerinin yanı sıra Ekinciuşağı, Köycü, Kuşçu, Yassıağıl, Saray, İğdecik, Harkasan, Hacimusali, Kördeve, Arslanhacili, Cakirhacili, Yukarielmahacili, Sarıyaprak ve Erkekli köylerinde de büyük zarar meydana geldiğini belirtti. Yerköy ilçesine bağlı Saray köyünde de ekili buğday, arpa, şeker pancarı, ayçiçeği, nohut, mercimek ve yem bitkilerinin tahrip olduğunu ifade eden Kayalar, “Yozgatlı çiftçimizin bu zor durumdan kurtulması için hükümeti göreve çağırıyorum” dedi.

kayalar-ciftcinin-zararini-yerinde-gordu-8.jpg

Yerinde incelemelerde bulunurken, Kayalar, “Hasada 20 gün kala yaşanan bu felaket çiftçilerimiz için büyük bir talihsizliktir. Yaklaşık 150 bin dekar ekili alan hasar görmüştür. Zarar gören çiftçilerimize gübre ve tohum desteği verilmeli, kredi borçları ertelenmelidir” şeklinde konuştu. Çiftçilerin bu kadar büyük bir masrafı karşılamasının zor olduğunu belirten Kayalar, devletin yardım elini uzatması gerektiğini vurguladı.

kayalar-ciftcinin-zararini-yerinde-gordu-4.jpg

Kayalar, mecliste konunun takipçisi olacağını ifade ederek, kooperatiflere borcu olmayan çiftçinin neredeyse bulunmadığını ve birçok tarlanın sigortasız olduğunu söyledi. Tarlaların büyük kısmının icara ekildiğine dikkat çeken Kayalar, “Çiftçilerimizin bu zor durumdan kurtulması için devletimizin destek olması şarttır. Zarar gören çiftçilerimize gerekli yardımların yapılacağına inanıyorum” dedi.

kayalar-ciftcinin-zararini-yerinde-gordu-5.jpg

Yozgat’ta meydana gelen bu doğal afet, tarım ekonomisine büyük bir darbe vurmuş durumda. Çiftçiler, ekinlerinin hasar görmesi nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor. Bu noktada, hükümetin acil olarak devreye girerek, çiftçilere gerekli destekleri sağlaması önem taşıyor. Gübre ve tohum desteğinin yanı sıra, kredi borçlarının ertelenmesi, çiftçilerin bir nebze olsun rahatlamasına yardımcı olabilir.

kayalar-ciftcinin-zararini-yerinde-gordu-2.jpg

Hükümetin, Yozgatlı çiftçilerin yaşadığı bu büyük felaketin etkilerini en aza indirmek için gerekli adımları atması bekleniyor. Özellikle tarım sektörünün bu tür felaketlere karşı daha dayanıklı hale getirilmesi için uzun vadeli stratejilerin geliştirilmesi gerektiği bir kez daha gözler önüne serildi. Yozgat’taki çiftçiler, devletin kendilerine uzatacağı yardım eli ile yeniden ayağa kalkmayı umut ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.