Yozgat'ta buraya sakın yaklaşmayın! Uyarı üstüne uyarı yapılıyor

Yozgat'ta buraya sakın yaklaşmayın! Uyarı üstüne uyarı yapılıyor
Yozgat'ta yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları serinlemek için sulama kanalları, barajlar veya göletlere girmemeleri konusunda uyardı.

Yozgat'ta yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları serinlemek için sulama kanalları, barajlar veya göletlere girmemeleri konusunda uyardı. DSİ 123. Yozgat Şube Müdürlüğü de bu uyarıya destek vererek, "Ölüme Yüzmeyin" çağrısında bulundu.

DSİ 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları açıklamada, sulama kanalları, barajlar ve göletlerin yüzme ve balık tutma amaçlı kullanılmasının boğulma gibi istenmeyen sonuçlara yol açabileceğini vurguladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, "Göllere, sulama kanallarına ve barajlara girilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu. Barajların, göllerin ve göletlerin kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması, zeminin balçık özellik taşıması ve bünyesinde teknik yapılar barındırması, bu alanları yüzme amaçlı kullananlar için hayati risk oluşturmaktadır" denildi.

yozgat-camlik-1.jpg

Yozgat genelinde sıcak hava dalgasının etkili olduğu bu günlerde vatandaşların serinlemek için su kaynaklarına yönelmesi beklenirken, DSİ yetkilileri bu durumun risklerini hatırlatıyor. Boğulma vakalarının önlenmesi için vatandaşların bu uyarıya dikkat etmeleri ve güvenliğe önem vermeleri gerektiği belirtiliyor.

olume-yuzmeyin.jpg

Ayrıca, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu konuda bilinçlenmenin önemini vurgulayarak, çevre güvenliği ve kişisel sağlık açısından su kaynaklarının doğru amaçlarla kullanılmasının önemine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.