Yozgat'ta bu haberi okuyan gençler askerlik şubesine koşacak! Son rakamlar artık dudak uçuklatıyor

Yozgat'ta bu haberi okuyan gençler askerlik şubesine koşacak! Son rakamlar artık dudak uçuklatıyor
Yozgat ve çevresindeki bedelli askerlik yapacak olanları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

Yozgat ve çevresindeki bedelli askerlik yapacak olanları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Bedelli askerlik ücreti Temmuz ayı itibarıyla 219 bin liraya çıkarıldı. Şu an için 182 bin 608 lira olarak tahsil edilen bedelli askerlik ücretinin yılın ikinci çeyreğinde artışa geçeceği belirtiliyor.

2011 yılında yürürlüğe giren bedelli askerlik için geçtiğimiz yılın başında bazı düzenlemeler yapılmıştı. Bu kapsamda, 2023 yılında bedelli askerlik ücreti yılın ilk dönemi için 104 bin 84 lira olarak belirlenmişti. Ancak Temmuz ayında gelen zam sonrası bu rakam 122 bin 351 liraya yükseltildi. 2024 itibarıyla şu an geçerli olan bedelli askerlik ücreti ise 182 bin 608 lira olarak uygulanıyor.

ucret-219-bin-lira-olacak.jpg

Bedelli askerlik ücretlerine yapılan zam, memur maaşlarına yapılan zam oranından sonra yeniden değerlendiriliyor. Bu nedenle 2024’ün Temmuz ayında enflasyon oranı kadar zam beklentisi var. Şu ana kadar açıklanan enflasyon oranı ve beklentilere paralel olarak bedelli askerlik ücretinin 219 bin 167 liraya çıkması bekleniyor.

Bedelli askerlik ücretinin artmasıyla birlikte, 6 ay içerisinde bedelli askerliğe başvurmayanların ödeyeceği farkın 36 bin 558 lira olması öngörülüyor. Tüm bu gelişmelerin Temmuz ayında daha netleşmesi bekleniyor, ancak ortak kanaat askerlik bedelinin zamlanarak artacağı yönünde.

Bu durum, bedelli askerlik yapmayı düşünenler için maliyetlerin yeniden değerlendirilmesini gerektirebilir. Haber ajanslarının ve kamuoyunun da bu konuyu yakından takip etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.