Yozgat'ta adaylar için geri sayım başladı! Heyecanla bekliyorlar

Yozgat'ta adaylar için geri sayım başladı! Heyecanla bekliyorlar
Yozgat İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, icazetlerini alacakları günü büyük bir heyecanla bekliyor.

Yozgat İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, icazetlerini alacakları günü büyük bir heyecanla bekliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı 3. Dönem Hafızlık Tespit Sınavına katılacak olan bu öğrenciler, İl Müftüsü Ali Gülden başkanlığındaki komisyon tarafından tespit edildi.

İl Müftüsü Ali Gülden, komisyon üyeleriyle birlikte İmran Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nda yapılan değerlendirme toplantısına katıldı. Bu toplantıda, hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler tek tek değerlendirmeye tabi tutuldu. İmran Hafızlık Kız Kur'an Kursu, Bölge Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu ve Bilal Şahin Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri arasından seçilen 14 öğrenci, 2024 Yılı 3. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı'na girmeye hak kazandı.

adaylar-sinava-hazir2.jpg

Müftü Gülden, sınava katılacak olan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Rabbim sizleri Kur'an-ı Kerim'in ruhunu taşıyanlardan kılsın. Ömrünüzü Kur'an'a hizmet ile bereketlendirsin. Gireceğiniz sınavda başarılı olmanızı temenni ediyorum," ifadelerini kullandı. Müftü Gülden'in bu sözleri, öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırdı.

Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilerin sınava hazırlık süreci, büyük bir titizlikle yürütüldü. Yozgat'ta bulunan Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler, yoğun bir çalışma temposuyla hafızlıklarını tamamladılar. Eğitim sürecinde öğrencilere, alanında uzman hocalar rehberlik etti. Ayrıca, hafızlık eğitimine destek olmak amacıyla çeşitli etkinlikler ve seminerler düzenlendi.

adaylar-sinava-hazir.jpg

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, sınav öncesinde öğrencileri ziyaret ederek moral ve motivasyon desteği sağladı. Hafızlık tespit sınavının önemi hakkında bilgiler veren Gülden, öğrencilere başarılar diledi. Müftü Gülden'in ziyaretleri, öğrenciler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.