Yozgat'ta 1990 yılında başlayan hikaye! Yeşilin merkezi haline gelmiş durumda

Yozgat'ta 1990 yılında başlayan hikaye! Yeşilin merkezi haline gelmiş durumda
Yozgat'ın doğal güzellikleriyle bezenmiş topraklarında, Akdağmadeni ilçesine bağlı Yukarıçulhalı köyünde yeşilin can bulduğu bir hikaye yıllardır sürüyor.

Yozgat'ın doğal güzellikleriyle bezenmiş topraklarında, Akdağmadeni ilçesine bağlı Yukarıçulhalı köyünde yeşilin can bulduğu bir hikaye yıllardır sürüyor. 1990 yılında başlayan bu hikaye, titizlikle yetiştirilen milyonlarca fidanın yeşillendirme misyonuyla gönülleri fethediyor. Akdağmadeni Orman Fidanlık Şefliği, doğanın kollarında yeşeren umutlarla dolu.

Yozgat Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim ve Akdağmadeni Kaymakamı Furkan Nezir, fidanlığın yeşil dünyasını ziyaret ederek incelmelerde bulundu. 30 hektarlık alanda 1990 yılında kök salan bu fidanlık, yılda 4 milyon fidanın doğaya armağan edildiği bir merkez haline gelmiş durumda. Burada yetiştirilen fidanlar, bir bebek hassasiyetiyle büyütülerek doğaya kazandırılıyor.

fidanlikta-incelemelerde-bulundu1.jpg

Kaymakam Nezir'in ifadesiyle, fidanlar adeta birer umut ışığı. Çalışan kadınların özverisi ve titizliği sayesinde, fidanlar ekimden çapalamaya, yabancı otların temizliğinden sulamasına kadar her aşamada en iyi bakımı alıyor. Bu özverili çalışmaların sonucunda, orman yangınlarında zarar gören alanların tekrar yeşillendirilmesi için gereken fidanlar temin ediliyor.

Fidanlıkta yaklaşık 20 farklı türde fidan yetiştiriliyor ve bu süreçte görev alan kadın işçi sayısı zaman zaman 50'yi buluyor. Günlük yevmiyeyle çalışan kadınlar, hem aile ekonomilerine katkı sağlarken hem de doğaya yapılan bu iyilik hareketine destek oluyorlar.

fidanlikta-incelemelerde-bulundu2.jpg

Üretilen milyonlarca fidan, sadece Yozgat'ı değil, ülkenin dört bir yanını yeşillendirme misyonunu üstleniyor. Bu fidanlar, sadece doğayı yeşillendirmekle kalmıyor, aynı zamanda çevre bilincinin ve doğa sevgisinin de tohumlarını ekiyor.

Akdağmadeni Orman Fidanlık Şefliği, sadece fidan yetiştiren bir merkez değil, aynı zamanda umudu ve iyiliği büyüten bir topluluğun simgesi haline gelmiş durumda. Doğaya yapılan bu katkılar, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakma adına da büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.