Yozgat'ta 19 Mayıs coşkusu

Yozgat'ta 19 Mayıs coşkusu
Yozgat'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen tören, Cumhuriyet Meydanı'nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına, Yozgat halkı büyük ilgi gösterdi.

Yozgat'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen tören, Cumhuriyet Meydanı'nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına, Yozgat halkı büyük ilgi gösterdi.

2.jpeg

Cumhuriyet Meydanı, 19 Mayıs coşkusunu yaşamak isteyen kalabalıkla dolarken, günün anlam ve önemine uygun olarak çeşitli gösteriler yapıldı. Törene Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak, Bozok Üniversitesi Rektörü Evren Yaşar, MHP İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

3.jpeg

Gençler, 19 Mayıs coşkusunu Yozgat’ta yaşatmak için havanın sıcaklığına aldırış etmeden gösterilerini sergiledi. Tekvando, jimnastik, karate gibi alanlarda hazırlanan gençler, güneşin sıcaklığını hissettirdiği saatlerde ayakları ve elleri yanmasına rağmen performanslarına devam etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir. Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz” sözünü yaşatmak isteyen Yozgatlı gençler, 19 Mayıs coşkusunu meydana taşıdı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak, programın anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklamada, “Büyük Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir. Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 105. yıl dönümü. Tarih boyunca bağımsız yaşamış olan Türk milletinin, dünya üzerinde varlığını hür ve bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve ‘Türk Milletini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyen büyük önder, yediden yetmişe, kuzeylisi güneyli, doğulusu batılı, Anadolu insanını arkasına alarak milli mücadeleyi başlatmış ve tüm yoksulluğa, yokluğa rağmen, bu mücadelede Türk milleti bir destan yazmıştır. Bu nedenle, bağımsızlığımızın nasıl elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını herkesin bilmesi gerekir” dedi.

4.jpeg

Parlak, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalı. 19 Mayıs milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik ise gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklalini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların en büyük güvencesidir. ‘Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz, dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar’ diyor Atatürk” şeklinde konuştu.

Parlak son olarak, “Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan ‘milli egemenlik’ ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan ‘Milli İrade’nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarında ki asil kandan almaktadır. 19 Mayıs 1919’da başlayan 'Bitmeyen Yolculuk Milli Mücadele' Yeni Türkiye Yüzyılında da devam etmektedir. Mavi vatan, kara vatan, gök vatanda hak ettiğimiz yeri sizlerin sayesinde alacağız. Unutmayınız ki ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ Türk gençliği de görevini en iyi yaparak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için Atasının izinden karalılıkla yürüyeceğine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını kutluyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum. Bayramınız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.