Yozgatlılar yalnız bırakmıyor! Her an yanlarındalar

Yozgatlılar yalnız bırakmıyor! Her an yanlarındalar
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Yozgat’ta şehit aileleri ve gaziler için bir kahvaltı programı organize edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Yozgat’ta şehit aileleri ve gaziler için bir kahvaltı programı organize edildi.

İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen etkinliğe Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, AK Parti Milletvekili Süleyman Şahan, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Genel Meclis Başkanı Adnan Ünal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz ve diğer il protokol üyeleri katıldı.

kahvalti-programi-duzenlendi5.jpg

Programda konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 15 Temmuz’un anlam ve önemine değindi. Vali Özkan, "15 Temmuz 2016 tarihinde hain Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY), milli irademize ve ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı hain bir darbe girişiminde bulunmuştur" diyerek sözlerine başladı.

Vali Özkan, darbe girişimi sırasında halkın gösterdiği direnişe dikkat çekerek, "Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tek vücut olan kahraman milletimiz o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokakları, meydanları doldurmuş, tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısında imanıyla, inancıyla canı pahasına karşı koymuş, günlerce meydanları boş bırakmayarak demokrasiye sahip çıkmıştır" dedi.

Vali Özkan, milletin darbe girişimine karşı gösterdiği direnişin önemini vurgulayarak, "Derin bir şuurun tezahürü olarak, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için hiç tereddüt etmeden sokaklara dökülerek göğsünü hain darbecilere siper eden ve ‘Tanklardan büyük yüreğim var’ diyen aziz milletimiz, gelecek kuşaklara eşsiz bir örnek sergilemiştir" ifadelerini kullandı.

kahvalti-programi-duzenlendi3.jpg

Vali Özkan konuşmasını, ülkenin birlik ve beraberliğine, huzuruna ve geleceğine göz diken tüm hain odaklara karşı verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek tamamladı: "Ülkemizin bekasına, birliğine ve beraberliğine, huzuruna ve geleceğine göz diken tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verilen mücadeleden asla taviz verilmeyecek ve kararlılıkla sürdürülecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; vatan uğrunda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifalar temenni ediyorum, iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan milletimize saygı ve sevgilerimi sunarım."

Etkinlikte, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen protokol üyeleri, onlarla yakından ilgilendi. Duygusal anların yaşandığı kahvaltı programında, katılımcılar şehit ve gazilerin anılarını yad etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen bu anlamlı etkinlik, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi. Şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını belirten protokol üyeleri, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

Program, katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.