Yozgatlılar sakın unutmayın! 9 bin 943 TL cezası var

Yozgatlılar sakın unutmayın! 9 bin 943 TL cezası var
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi'ne (EGEDES) dahil olmayan araç sahiplerine yönelik sıkı denetimlerin devam ettiğini duyurdu.

Yozgat'ta araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi'ne (EGEDES) dahil olmayan araç sahiplerine yönelik sıkı denetimlerin devam ettiğini duyurdu. Bu kapsamda, şu ana kadar 1 milyon araca ceza kesildiğini açıkladı. Cezaların tutarının 9.943 TL'ye kadar çıkabildiği belirtiliyor.

EGEDES sistemi, çevre dostu uygulamalar kapsamında egzoz emisyonunu azaltmayı hedefliyor. Plaka tanıma cihazlarıyla araçların plakalarını okuyarak egzoz emisyonu ölçümü yapılmayan araçları tespit eden sistem, bu araçlara yaptırım uygulanmasını sağlıyor.

Çevre ve Şehircilik Uzmanı Hasan Ege, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, EGEDES projesinin emisyonları azaltmak ve denetim verimliliğini artırmak için büyük önem taşıdığını vurguladı. Ege, "2024 yılında egzoz emisyonu ölçümü yaptırmamanın ciddi cezaları var. Bu yüzden araç sahiplerinin bu konuda hassas olmaları gerekiyor" dedi.

Araç sahiplerine seslenen Ege, egzoz emisyonu ölçümünü yapmayı ihmal etmemeleri gerektiğini ve e-Devlet üzerinden ölçüm sürelerini takip etmelerinin önemine değindi. Sağlıklı bir çevre ve yaşam için bu tür denetimlerin önemine dikkat çeken Ege, "Herkesin sorumluluğu var. Egzoz kirliliğiyle mücadelede hepimizin katkısı gerekiyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan, bu denetimlerin sürdürüleceği ve araç sahiplerinin uygun şartlarda egzoz emisyonu ölçümü yaptırmaları gerektiği belirtildi. Cezaların yanı sıra, çevreye duyarlı bir yaklaşımın teşvik edilmesi ve egzoz kirliliğinin azaltılması amacıyla çeşitli bilgilendirme kampanyalarının da devam edeceği bildirildi.

Son olarak, EGEDES sisteminin etkin bir şekilde kullanılmasıyla birlikte çevre ve sağlık alanında olumlu sonuçlar alınacağı ve Türkiye'nin daha temiz bir geleceğe doğru ilerleyeceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.