Yozgatlı gençler tüm Türkiye'ye örnek oldu

Yozgatlı gençler tüm Türkiye'ye örnek oldu
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde faaliyet gösteren Sorgun Gençlik Derneği (SORGED), gerçekleştirdiği etkinliklerle çevre bilincini artırmaya devam ediyor.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde faaliyet gösteren Sorgun Gençlik Derneği (SORGED), gerçekleştirdiği etkinliklerle çevre bilincini artırmaya devam ediyor. Dernek, son olarak bez çanta boyama ve çöp toplama etkinlikleri ile dikkat çekti.

SORGED gönüllüleri, boyadıkları bez çantaları vatandaşlara dağıtarak bez çanta kullanımını teşvik etmeyi ve naylon poşet kullanımını azaltmayı hedefliyor. Bu sayede çevre kirliliğine karşı önemli bir adım atılmış oluyor. Dernek gönüllüleri, çevre kirliliğinin ana nedenlerinden birinin petrol türevi plastik torbaların yanlış imhası ve geleneksel kullanımı olduğunu belirterek, “Son yıllarda tamamen geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış çevre dostu bez torbaların kullanımı oldukça önemlidir. Naylon poşetler doğada uzun yıllar yok olmadığından çevreye zarar vermektedir. Bizler de bugün bez çantaları boyayarak vatandaşlara dağıtmayı ve bu zararlı naylon poşetlerin kullanımını azaltmayı amaçlıyoruz” dedi.

sorgedden-dikkat-ceken-etkinlik.jpg

Ayrıca gönüllüler, bez çanta boyama etkinliği ile sağlıklı yaşam, obezite, spor, kanser ve çevrenin önemine dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirtti. “Sağlıklı yaşa, spor yap, çevreni temiz tut ve kanser riskini azalt” sloganıyla hareket eden gönüllüler, boyadıkları bez çantaları ve tişörtleri etkinlik katılımcılarına hediye ettiler.

Bez çanta boyama etkinliğinin ardından SORGED gönüllüleri, Aydınlıkevler Mahallesi Delibaş Deresi çevresinde kapsamlı bir çöp toplama programı düzenledi. Çevreye atılan çöplerin birçok olumsuz etkiye yol açtığını vurgulayan gönüllüler, “Çöpler çevre kirliliğine neden olur, canlılar tarafından yutularak zarar verir, orman yangınlarına sebebiyet verir ve kamuya maliyet yaratır. Bu nedenle yaşanabilir bir çevre için yere çöp atmayalım” dedi.

Gönüllüler, yere atılan plastik, cam, teneke, izmarit ve pil gibi atıkların insan sağlığını tehdit eden zararlı kimyasallar yaydığını, yaralanmalara ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olduğunu belirtti. “Bilinçli ve duyarlı bireyler olarak yerlere çöp atmayalım, çevremize sahip çıkalım. Çocuklarımıza ve gençlerimize daha yaşanabilir, temiz bir Sorgun bırakalım” ifadelerini kullanan gönüllüler, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

SORGED’in çevre bilincini artırmaya yönelik etkinlikleri, yerel halk tarafından da büyük ilgi ve takdir topladı. Dernek, benzer faaliyetlerle farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

Bu tür etkinliklerle Sorgun’da çevre bilincinin artması ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması hedefleniyor. SORGED gönüllüleri, çevre dostu uygulamaların yaygınlaşması için herkesi duyarlı olmaya ve bu tür etkinliklere katılmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.