Yozgat'ın yaraları sarılmaya başladı! Devlet millet kentte el ele verdi

Yozgat'ın yaraları sarılmaya başladı! Devlet millet kentte el ele verdi
Yozgat Valiliği, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli yaşanan depremin ardından Yozgat merkez ve ilçelerinde bazı binalarda meydana gelen hasarlar nedeniyle yıkım çalışmalarına başladı.

Yozgat Valiliği, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli yaşanan depremin ardından Yozgat merkez ve ilçelerinde bazı binalarda meydana gelen hasarlar nedeniyle yıkım çalışmalarına başladı. 18 Nisan'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin etkisiyle Kadışehri ilçesi başta olmak üzere birçok bölgede binalarda hasarlar meydana geldi.

hasarli-binalar-yikiliyor3.jpg

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yaşanan deprem sonrası yapılan açıklamada, "18 Nisan tarihinde Tokat Sulusaray merkezli yaşanan deprem, ilimizi etkilemiş ve Kadışehri ilçemizde bazı binaların hasar görmesine sebep olmuştur. Ağır hasar gören bu binaların can ve mal güvenliğini tehdit ettiğinden ve kanuni süresi tamamlandığından, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yıkımına başlanmıştır. Yıkım süreci, toplumumuzun güvenliğini sağlamak adına titizlikle yürütülmektedir." ifadelerini kullandı.

hasarli-binalar-yikiliyor1.jpg

Binaların yıkımının en kısa zamanda tamamlanacağı belirtilirken, devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduğu vurgulandı. AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül de yaşanan süreç hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "18 Nisan'da Tokat Sulusaray merkezli meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla Yozgat’ta da etkilenen bölgeler için ilk günden itibaren tüm imkanları vatandaşlar için seferber olundu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla yaşanılan hasarların giderilmesi ve bölgemizin altyapısının güçlendirmesi için bakanlıklarımız önemli destekler sundu. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanlarımıza zor günlerimiz için vermiş olduğu bu güçlü desteklerden ötürü Yozgatlı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Yaraları saracağız, yaşanılan hasarları birlikte onaracağız. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin." dedi.

hasarli-binalar-yikiliyor2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.