Yozgat'ın yaraları sarılıyor! Vekiller deprem bölgesinde sahada

Yozgat'ın yaraları sarılıyor! Vekiller deprem bölgesinde sahada
AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan, Tokat Sulusaray merkezli yaşanan depremin ardından Yozgat'a bağlı Kadışehri ilçesine bağlı köylere destek ziyaretinde bulundular.

AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan, Tokat Sulusaray merkezli yaşanan depremin ardından Yozgat'a bağlı Kadışehri ilçesine bağlı köylere destek ziyaretinde bulundular. Ziyaretleri sırasında, depremin yol açtığı hasarın etkilerini yerinde gözlemleyen milletvekilleri, bölge halkına yardımcı olmak amacıyla konteyner teslimatı gerçekleştirdi.

vekillerden-deprem-bolgesine-destek2.jpg

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Yozgat'ta 147 ev, 14 ahır ve 8 camide hasar oluştuğu belirlendi. Özellikle Kadışehri ilçesi ve çevresinde hissedilen depremin etkisiyle birçok ev ağır hasar gördü. Bu durum üzerine harekete geçen AK Parti Yozgat Milletvekilleri, depremden zarar gören vatandaşlara yardımcı olmak için sahaya indi.

Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan, Yelten, Ovacık, Gümüşsu ve Elmalı Çiftliği köylerini ziyaret ederek ağır hasar gören evlerde yaşayan ailelere konteynerleri teslim etti. Bu konteynerler, geçici barınma ve ihtiyaçların karşılanması için önemli bir adım oldu. Ziyaret sırasında Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş ve partililer de milletvekillerine eşlik etti.

vekillerden-deprem-bolgesine-destek5.jpg

Milletvekili Abdulkadir Akgül, ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada, "Devletimiz var olsun, milletimiz sağ olsun" diyerek depremzedelerin yanında olduklarını vurguladı. Akgül, "Tokat Sulusaray merkezli deprem nedeniyle ilimizde de etkilenen köylerimizi ziyaret ederek evleri ağır hasar gören ailelerimize konteynerlarını teslim ettik. Daha sonra kıymetli hemşehrilerimizin talep, istek ve eksikliklerini yerinde dinledik. Devletimiz tüm imkanlarıyla milletimizin yanında. Yaraları sarıyoruz, hemşehrilerimizin zor gününde yanlarında olmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Depremin yol açtığı hasarın giderilmesi ve vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için devletin ve yerel yönetimlerin koordineli bir şekilde çalıştığını belirten milletvekilleri, bu süreçte halkın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

vekillerden-deprem-bolgesine-destek1.jpg

Yaşanan doğal afetlerde toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yapan milletvekilleri, vatandaşların mağduriyetlerini gidermek adına ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini belirttiler. Bu tür acil durumlarda hızlı ve etkili müdahalenin önemine dikkat çeken milletvekilleri, afetzedelerin yanında olmanın bir görev olduğunu ve bu görevi layıkıyla yerine getireceklerini ifade ettiler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.