Yozgat'ın o ilçesine önemli duyuru! 3 gün boyunca süreceği açıklandı

Yozgat'ın o ilçesine önemli duyuru! 3 gün boyunca süreceği açıklandı
Yerköy Belediyesi, Şel mevkii ile 100. Yıl Mahallesinde yaşanan su kesintileri konusunda önemli bir duyuru yaptı.

Yerköy Belediyesi, Şel mevkii ile 100. Yıl Mahallesinde yaşanan su kesintileri konusunda önemli bir duyuru yaptı. Yozgat Belediyesi'nin Cemil Çiçek Barajı'ndan Yerköy istikametine gelen ana boru hattında yapılan bakım ve onarım çalışması nedeniyle, söz konusu hat 3 gün boyunca tamamen kapatıldı.

Belediye yetkilileri, Yerköylülerin yaşayabileceği olası mağduriyetleri önlemek amacıyla alternatif kuyulardan su depolarına gerekli takviyeler yapıldığını belirtti. Ancak, Şel mevkiinde bulunan mahallelerin su ihtiyacını karşılayan alternatif, eski ve yetersiz olan su hattı ve ana borulara fazla yüklenilmesi, yoğun su kullanımı ve anlık su basıncı gibi etmenler nedeniyle 4 farklı noktada hasar oluştu.

belediye-bilgilendirdi2.jpg

Belediye ekipleri, dün gece başlayan ve sabaha kadar devam eden yoğun çalışmalar neticesinde ana borulardaki arızaları giderdi. Gün içerisinde tekrarlayan boru hasarlarına karşı da ekiplerin çalışmaları aralıksız devam etti ve hasarlar giderildi. Belediye yetkilileri, hemşehrilerin mağduriyet yaşamaması adına gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurguladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı, "Su kesintileriyle ilgili yaşanan sorunları en kısa sürede çözmek için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalıştılar. Alternatif su kaynaklarından destek sağladık ve ana borulardaki hasarları giderdik. Hemşehrilerimizin yaşadığı olumsuzlukları en aza indirmek için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

belediye-bilgilendirdi.jpg

Öte yandan, vatandaşlar da belediyenin hızlı ve etkili müdahalelerinden memnuniyetlerini dile getirdiler. "Belediyemizden çok hızlı bir şekilde destek aldık. Su kesintileriyle ilgili yaşadığımız sıkıntılar anında giderildi. Ekiplerin gayretli çalışmaları sayesinde mağduriyet yaşamadık" şeklinde görüş belirten mahalle sakinleri, belediyenin hızlı müdahalesinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Su kesintileri konusunda önlem almak ve mağduriyetleri en aza indirmek için belediyenin yoğun çabalarının devam ettiği belirtilirken, vatandaşların da su kullanımında dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.