Yozgat'ın manevi karargahında buluştular! Her geçen gün ilgi artıyor

Yozgat'ın manevi karargahında buluştular! Her geçen gün ilgi artıyor
Yozgatlı gençler, Çapanoğlu Büyük Cami'nde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasında bir araya geldi. Yozgat İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, sabah ezanıyla birlikte gençlerin katılımıyla cami yoğun bir ilgiyle doldu

Yozgatlı gençler, Çapanoğlu Büyük Cami'nde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasında bir araya geldi. Yozgat İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, sabah ezanıyla birlikte gençlerin katılımıyla cami yoğun bir ilgiyle doldu. Programda, İl Müftüsü Ali Gülden'in konuşması da dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

gencler-namazda-bir-araya-geldi2.jpg

Müftü Gülden, konuşmasında Müslümanlar için kutsal mekan bilinci bağlamında Mekke, Medine, Kudüs ve Mescidi Aksa'nın önemine vurgu yaptı. Özellikle Kudüs'ün İslam tarihindeki önemine değinen Gülden, şehrin ilk kıble olduğunu ve Peygamber Efendimiz'in miraca buradan yükseldiğini belirtti. Ayrıca Kudüs'ün, üç din için büyük bir önem arz ettiğini ve Müslümanlar için özel bir yer olduğunu vurguladı.

gencler-namazda-bir-araya-geldi1.jpg

Programda ayrıca Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz da yer aldı. Sabah namazı sonrasında yapılan tesbihat, zikir ve duaların ardından buluşma sona erdi. Müftü Gülden ve Gençlik Merkezi Müdürü Sapmaz, öğrencilerle birlikte müftülük ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sırasında Gülden ve Sapmaz, gençlerle manevi değerlerin yaşama yansıması ve İslam'ı hayata uygulama konusunda sohbet etti.

gencler-namazda-bir-araya-geldi4.jpg

Etkinlik, gençler arasında manevi değerlerin önemini vurgulayan ve Kudüs'ün özel bir yeri olduğunu hatırlatan bir atmosferde geçti. Gençlerin katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik, toplumun dinî ve manevi değerlerine olan duyarlılığını ve bilincini artırmayı amaçladı.

gencler-namazda-bir-araya-geldi1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.