Yozgat'ın göz bebeği risk altında! Alarm seviyesi yükseltildi

Yozgat'ın göz bebeği risk altında! Alarm seviyesi yükseltildi
Yozgat Valiliği'nden önemli bir uyarı geldi. Meteoroloji verilerine göre, Yozgat genelinde hava sıcaklığının 30 derecenin üzerine çıkması ve nem oranının yüzde 30'un altına düşmesi nedeniyle orman yangınları riski artış gösteriyor.

Son günlerde artan sıcaklarla birlikte Yozgat Valiliği'nden önemli bir uyarı geldi. Meteoroloji verilerine göre, Yozgat genelinde hava sıcaklığının 30 derecenin üzerine çıkması ve nem oranının yüzde 30'un altına düşmesi nedeniyle orman yangınları riski artış gösteriyor.

orman-yanginlari-riski-artiyor.jpg

Valilik tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların ormanlık alanlarda dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Sigara izmaritlerinin ve cam şişelerin ormanlık alanlara atılmaması, çöplerin ortada bırakılmaması konusunda uyarıda bulunuldu. Açıklamada, orman yangınlarının önlenmesi için herkesin tedbirli ve duyarlı olması gerektiği belirtildi.

Özellikle piknik yaparken ateş yakarken veya mangal kullanırken dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. Rüzgarın etkisiyle çabucak yayılabilecek olan yangınların önüne geçmek için vatandaşlardan özenli davranmaları istendi.

yozgat-canva-yeni-10.jpg

Yozgat Valiliği yetkilileri, orman yangınlarının hem doğaya hem de ekonomiye büyük zararlar verdiğini ve bu nedenle herkesin bu konuda sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Ormanların korunması ve yangın risklerinin minimize edilmesi için vatandaşların işbirliği yapması önem arz ediyor.

Son olarak, valilik açıklamasında "Orman Bizim, Orman Hepimizin" vurgusu yapılarak, ormanların korunması ve yangın risklerinin önlenmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.