Yozgat'ı gururlandırdılar! Şampiyonluğu yiğitler diyarına getirdiler

Yozgat'ı gururlandırdılar! Şampiyonluğu yiğitler diyarına getirdiler
Sakarya’da 21-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Okullar Arası Wushu Kung-Fu Türkiye Şampiyonasında Yozgatlı öğrenciler önemli dereceler elde etti.

Sakarya’da 21-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Okullar Arası Wushu Kung-Fu Türkiye Şampiyonasında Yozgatlı öğrenciler önemli dereceler elde etti. Başarı kazanan öğrenciler, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’ı makamında ziyaret ederek gururlarını paylaştılar.

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinden turnuvaya katılan öğrenciler, elde ettikleri başarılarla memleketlerine büyük sevinç yaşattı. Dereceye giren öğrenciler ve Antrenör Öğretmen Tayfun Öztürk, Akdağmadeni İlçe Millî Eğitim Müdürü Ersoy Ceylan ile birlikte Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’ı makamında ziyaret etti. Altınkaynak, öğrencilerin başarılarını tebrik ederek onlarla gurur duyduğunu ifade etti.

jkllib.jpg

Turnuvada 45 kilogramda yarışan Melikli İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mahmut Çalışkan Türkiye üçüncüsü oldu. Aynı okuldan 60 kilogram yıldızlar kategorisinde yarışan Yusuf Karadaş da Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Minikler kategorisinde 42 kilogramda yarışan Melikli İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Caner Deliktaş ise Türkiye ikincisi oldu. En büyük başarıyı ise 65 kilogramda Mesleki Eğitim Merkezinden Rabia Karadaş elde ederek Türkiye şampiyonu oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, şampiyon öğrencilerle bir araya gelerek onları tebrik etti ve başarılarından dolayı teşekkür etti. Altınkaynak, “Bu başarılar bizler için büyük bir gurur kaynağı. Öğrencilerimizin bu denli büyük başarılar elde etmesi, eğitim camiamızın ne kadar güçlü ve yetenekli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor” dedi. Altınkaynak, özellikle Türkiye Şampiyonu olan Rabia Karadaş'ı, derece yapan öğrencileri ve Antrenör Öğretmen Tayfun Öztürk'ü ayrı ayrı tebrik etti.

sampiyonlarimiz-gogsumuzu-kabartti.jpg

Altınkaynak, öğrencilerin spor faaliyetlerinde daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yozgat’ın spor alanında daha fazla başarıya imza atabilmesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizin bu tür ulusal ve uluslararası başarılara imza atmaları bizleri onurlandırıyor. Bu bağlamda, öğrencilerimizin eğitimlerini en iyi şekilde sürdürmelerinin yanı sıra spor faaliyetlerine de yoğun bir şekilde katılmalarını teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Antrenör Öğretmen Tayfun Öztürk de bu başarıların, uzun ve disiplinli bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz büyük bir özveriyle çalıştı ve bu çalışmalarının karşılığını aldılar. Bizlere destek olan ve her zaman yanımızda olan Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail Altınkaynak’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Öğrenciler ise, başarılarını devam ettirerek Yozgat’ı gururlandırmaya devam edeceklerinin sözünü verdiler.

Yozgat’ta büyük bir sevinçle karşılanan bu başarı hikayeleri, il genelinde motivasyonu arttırdı. Öğrencilerin bu başarıları, diğer öğrencilere de örnek teşkil ederek spora olan ilgiyi ve katılımı artırdı. Yozgat, bu tür başarılarla eğitimde ve sporda adından sıkça söz ettirmeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.