Yozgat'ı ayağa kaldırdılar! Hepsi birden meydana indiler

Yozgat'ı ayağa kaldırdılar!  Hepsi birden meydana indiler
Kayseri 1. Komando Tugayı'nda vatani görevini yapmış eski askerlerden oluşan Gökyüzü Kartalları Grubu, Yozgat'ta anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Kayseri 1. Komando Tugayı'nda vatani görevini yapmış eski askerlerden oluşan Gökyüzü Kartalları Grubu, Yozgat'ta anlamlı bir etkinliğe imza attı. "Yozgatlı Şehitleri Anma Programı" kapsamında düzenlenen yürüyüş, coşkulu katılım ve duygusal anlara sahne oldu.

Gökyüzü Kartalları Grubu, Yozgat Valiliği önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türk bayrakları ve şehitlerin fotoğrafları ile şehitleri anarak ilerledi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende grup adına Mustafa Torun bir konuşma yaptı.

gokyuzu-kartaallari-1.jpg

“Bir Ölür, Bin Diriliriz”

Gökyüzü Kartalları Grubu sözcüsü Mustafa Torun, konuşmasında şunları söyledi: "Şanlı şehitlerimiz Necip Güneş ve Cabir Güneş'in saygı ve sevgi değer ailesi, kıymetli hazirun, değerli Yozgatlı hemşehrilerimiz, hepiniz şehitlerimizi anma programımıza hoş geldiniz. Gökyüzü Kartalları olarak 10’uncusunu düzenlediğimiz şehitlerimizi anma programına 81 ilden ve yurtdışından katılım sağlayan tüm silah arkadaşlarımızın yüreklerine sağlık. Şırnak’ta 6 Temmuz 1994 yılında şehit olan Piyade Onbaşı Necip Güneş ve 2012 yılında Kırıkkale’de şehit olan Cabir Güneş ile tüm şehitlerimizi anmak ve unutturmamak için buradayız. Unutmayın ki; Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak! Eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Onlar, bu toprakları vatan yapan, bayrağımızı dalgalandıran, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı koruyan yiğitlerdir. Şehitlik; bir yok oluş değil, yeniden varoluş demektir. Çünkü bir ölür, bin diriliriz."

gokyuzu-kartallari-8.jpg

“Vatanları İçin Canlarını Ortaya Koydular”

Torun, konuşmasına şöyle devam etti: "Şehitlerimiz, sadece birer asker değil, aynı zamanda birer evlat, birer kardeş, birer eş, birer baba ve birer anne idi. Onlar, sevdiklerini geride bırakarak, vatanları için canlarını ortaya koydular. Onlar, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü zorluğa göğüs gerdiler. Bugün, şehitlerimizi anmak için buradayız. Onları sadece bir gün değil, her zaman hatırlamalı ve minnetle anmalıyız. Şehitlerimizin bize bıraktığı en büyük miras, vatan sevgisi ve birlik beraberlik ruhudur. Bu mirası yaşatmak, onların hatırasını onurlandırmak için hep birlikte çalışmalıyız. Kahraman gaziler, sizler de bu toprakların kahramanlarısınız. Sizler, vatan için verdiğiniz mücadeleyle bize örnek oldunuz. Sizler, şehitlerimizin yanında yer alarak, bu ülkenin güvenliğini sağladınız. Sizlere minnettarız ve her zaman yanınızdayız."

gokyuzu-kartallari-6.jpg

Şehit Ailelerine Destek

Mustafa Torun, şehit ailelerine de hitap ederek, "Değerli şehit aileleri, sizlerin mübarek şehadetini paylaşmak, sizlere destek olmak bizim en önemli görevimizdir. Sizler, vatan için en değerli varlıklarınızı feda eden kahraman ailelersiniz. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, sizlere olan borcumuzdur. Sizlere her zaman destek olmaya, yanınızda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Torun, konuşmasını milli şair Mehmet Akif Ersoy'un dizeleriyle sonlandırarak, "Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor! Bir hilal uğruna yâ Rab, ne güneşler batıyor! Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ey koca yiğitler, ruhlarınız şad olsun" ifadelerini kullandı.

Yozgat'ta gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, şehitlerin hatırasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına büyük bir önem taşıyor. Gökyüzü Kartalları Grubu, bu tür etkinliklerle şehitlerin unutulmaması için çalışmalarını sürdürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.