Yozgat'a son rakam duyuruldu! 156 milyon lira harcandı

Yozgat'a son rakam duyuruldu! 156 milyon lira harcandı
Yozgat İl Genel Meclisi, Haziran Ayı Meclis Toplantısının ikinci oturumunu Adnan Ünal başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis salonunda yapılan toplantıda, üç gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Yozgat İl Genel Meclisi, Haziran Ayı Meclis Toplantısının ikinci oturumunu Adnan Ünal başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis salonunda yapılan toplantıda, üç gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin birinci maddesi, İl Özel İdaresi 2024 yılı yatırım bütçesinden Boğazlıyan ilçesine ne kadar ödenek ayrıldığı ve bu ödeneklerin hangi işlerde kullanılacağı hakkındaydı. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Komisyon Başkanı Ümüt Şahbaz, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, Boğazlıyan'a bağlı köylerin içme suyu yapım projesine 300 milyon lira, kilitli parke yapım projesine 4 milyon lira, 1’inci kat asfalt kaplama projesine 1 milyon lira, diğer altyapı projelerine 150 bin lira ve cari giderler için 500 milyon lira olmak üzere toplamda 5 milyon 951 bin lira ödenek ayrıldığını belirtti.

Şahbaz, ayrılan ödeneklerin şu ana kadar Yazıçepni köyü içme suyu için 24 bin lira, Müftükışla köyü içme suyu için 40 bin lira, Bahariye köyü içme suyu için 48 bin lira ve Başhoroz köyü içme suyu yapımı için 44 milyon 400 bin lira olmak üzere toplamda 156 milyon 400 bin lirasının harcandığını ifade etti. Diğer ödeneklerden henüz harcama yapılmadığını belirten Şahbaz, zaman içinde harcamaların ve programda yapılacak değişikliklerden dolayı aktarmaların yapılacağını da sözlerine ekledi.

Gündemin ikinci maddesi, Akdağmadeni ilçesindeki ilköğretim kurumlarının genel durumu ve ihtiyaçlarına ilişkin Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesiydi. Rapor, oy birliği ile kabul edildi. Komisyon Başkanı Ramazan Dolgun, Namık Kemal Ortaokulu'nun dış cephe yalıtımının, Kirsinkavağı İlköğretim Okulu'nun iç cephe boyamasının, Yeniyapan İmam Hatip Ortaokulu'nun merdiven bakımının ve iç cephe boyamasının, Pazarcık İmam Hatip Ortaokulu'nun iç cephe boyamasının, Tarhana Mehmet Öğretmen Okulu'nun merdiven bakımının ve iç cephe boyamasının, Oluközü Şehit Yasin Yılmaz Ortaokulu'nun giriş merdiveni bakım ve onarımlarının yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Diğer ilköğretim kurumlarının genel durumunun iyi olduğunu ifade eden Dolgun, Akdağmadeni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonu ve Şöhrettin Duygu Anadolu Lisesi'nin çatı bakım ve onarımlarının Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesinden ödenek ayrılarak yapılmasının uygun olacağını söyledi.

Gündemin son maddesinde ise Kadışehri ilçesindeki spor tesisleri ve halı sahaların genel durumu ele alındı. Gençlik Spor ve Turizm Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Ahmet Yılmaz tarafından okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Raporda, spor tesislerinin mevcut durumu, ihtiyaçları ve yapılması gereken bakım onarım çalışmaları detaylı olarak incelendi.

Yozgat İl Genel Meclisi Haziran Ayı Meclis Toplantısının ikinci oturumu, görüşülen üç gündem maddesinin karara bağlanmasıyla sona erdi. Toplantıda alınan kararlar, Yozgat'ın altyapı, eğitim ve spor tesisleri alanında önemli gelişmelere imza atılacağını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.