Yozgat'a önemli duyuru! Hemen başvuru yapın

Yozgat'a önemli duyuru! Hemen başvuru yapın
Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, vekil imam hatip ve vekil müezzin kayyım alım sınavı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, vekil imam hatip ve vekil müezzin kayyım alım sınavı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Müftü Gülden, İl ve İlçe Müftülüklerinde imam hatip veya müezzin kayyım olarak görev yaparken askerlik, yurtdışı görevlendirme, rapor gibi nedenlerle ayrılan cami görevlilerinin yerine yarışma sınavıyla vekil imam hatip ve vekil müezzin kayyım alımı yapılacağını belirtti.

Müftü Gülden, sınava katılmak isteyen adayların taşıması gereken şartları detaylandırdı: “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesindeki şartları taşıyan ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin ‘ortak nitelik’ şartlarını karşılayan adaylar başvurabilir. Vekil imam hatip ve vekil müezzin kayyım olmak için en az İmam Hatip Lisesi mezunu olmak gereklidir. Hafız olup lise veya dengi okul mezunu olanlar da vekil müezzin kayyım olarak başvurabilir. 2022 KPSS (DHBT) (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124, önlisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türlerinden en az 50 puan alınmış olması gerekmektedir. İmam hatiplik ve müezzin kayyımlık yapmaya mani bir engelin bulunmaması da şarttır.”

muftu-gulsen-1.jpg

Başvuru için gerekli belgelerle ilgili olarak Müftü Gülden, şu bilgileri paylaştı: “T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi, mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi, yabancı ülkeden alınmış diplomalar için YÖK denklik belgesi, ilgili KPSS puan türüne ait sonuç belgesi, sabıka kaydı, askerlik durumu belgesi ve başvuru yapılan unvanda görev yapmaya mani bir engelin olmadığına dair yazılı beyan gereklidir. Ayrıca hafızlık belgesi de başvuru sırasında sunulmalıdır. Belgeleri eksik olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.”

Başvuru ve sınav süreci hakkında bilgi veren Müftü Gülden, “Başvurular 02 Temmuz 2024 Salı günü başlayacak olup, 16 Temmuz 2024 Salı günü saat 17.00'ye kadar İl Müftülüğüne yapılmalıdır. Eksik belge ile başvuran adayların müracaatları kabul edilmeyecektir. Sınav, sözlü-mülakat şeklinde yapılacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav tarihi ve yeri İl Müftülüğünün internet sitesinde ilan edilecektir. Adaylar sınava gelirken pasaport, ehliyet veya T.C. kimlik belgesi yanlarında bulundurmalıdır. İlan edilen tarihte sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybedecektir,” dedi.

Sınav sonuçları ve atama işlemleri hakkında da açıklama yapan Müftü Gülden, “Sınav sonuçları, sınavların tamamlanmasının ardından İl Müftülüğümüzün internet sitesinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Sözlü sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. DHBT puanı 60’ın altında olan adaylar, DHBT puanı 60 ve üzeri olan adayların görevlendirilmesi tamamlandıktan sonra görevlendirilecektir. Başarılı adaylardan en yüksek puan alandan başlayarak vekil imam hatip ve vekil müezzin kayyım kadrolarına atama yapılacaktır. Puanların eşit olması durumunda KPSS (DHBT) puanı yüksek olan aday, bu puanın da eşit olması halinde hafızlık ve öğrenim durumu dikkate alınacaktır. Görev yerini kabul etmeyen adaylar bir sonraki aday ile değiştirilecektir,” diye konuştu.

Müftü Gülden, sınavı kazanan adaylardan istenecek belgeleri şu şekilde sıraladı: “T.C. kimlik fotokopisi, mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi, varsa hafızlık belgesinin aslı ve fotokopisi, askerlik belgesi, adli sicil kaydı ve bir adet biyometrik fotoğraf.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.