Yozgat'a müjde! 2024-2025 yılı kayıtları başladı

Yozgat'a müjde! 2024-2025 yılı kayıtları başladı
Yozgat İl Müftülüğü, 2024-2025 umre dönemi için kayıtların başladığını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilecek olan bu dönemin kayıtları, 10 Haziran itibariyle alınmaya başlandı.

Yozgat İl Müftülüğü, 2024-2025 umre dönemi için kayıtların başladığını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilecek olan bu dönemin kayıtları, 10 Haziran itibariyle alınmaya başlandı.

Müftülük tarafından yapılan açıklamada, “2024-2025 umre dönemi kayıtları başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü (@hacveumredib) öncülüğünde yapılacak 2024-2025 umre dönemi kayıtlarımız bugün itibariyle başlamıştır. Yüce Rabbimiz çıkılacak bu kutlu yolu hayırlı ve mübarek eylesin. Detaylı bilgi için; İl ve İlçe Müftülüklerimiz ile Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün http://hac.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

umre-kayitlari-basladi2.jpg

Umre ibadeti, Müslümanlar için kutsal sayılan Mekke ve Medine'ye yapılan dini bir yolculuk olarak biliniyor. Her yıl binlerce Müslüman, bu kutsal görevi yerine getirmek için yola çıkıyor. Bu yıl da Yozgat’tan pek çok kişi, umre ibadetini yerine getirmek için hazırlıklara başladı.

Yozgat İl Müftülüğü, umre kayıt işlemleri ve detaylı bilgiler için il ve ilçe müftülüklerine başvurulabileceğini belirtti. Kayıt yaptırmak isteyenlerin, gerekli belgeleri tamamlayarak en yakın müftülüğe başvurmaları gerekiyor. Müftülük yetkilileri, bu sürecin sorunsuz ve hızlı bir şekilde yürütülmesi için titizlikle çalıştıklarını vurguladı.

umre-kayitlari-basladi.jpg

Umre kayıtları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği kriterler çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Bu dönemde umreye gitmek isteyenler için çeşitli programlar ve ödeme seçenekleri sunuluyor. Ayrıca, umre yolculuğu sırasında rehberlik hizmetleri de veriliyor. Rehberler, umre ibadetinin usulüne uygun bir şekilde yerine getirilmesi için hacılara eşlik ediyor.

Kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, http://hac.gov.tr web adresi üzerinden de detaylı bilgilere ulaşabilirler. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sosyal medya hesapları (@hacveumredib) üzerinden güncel duyurular takip edilebilir. Müftülük yetkilileri, kayıt süreci ve umre hakkında merak edilen tüm soruların cevaplanması için vatandaşları bilgilendirmeye hazır olduklarını belirtti.

Yozgat İl Müftülüğü, umre kayıtlarının başlamasıyla birlikte vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Yetkililer, “Umre ibadeti için Yozgat’tan pek çok vatandaşımız başvuruda bulunuyor. Bu kutsal yolculuk için hazırlıklarını sürdüren vatandaşlarımızın işlemlerini en hızlı ve en doğru şekilde tamamlamak için çalışıyoruz” dedi.

Müftülük, umre kayıt sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Kayıt işlemlerinin yanı sıra, umre yolculuğu sırasında ihtiyaç duyulacak tüm bilgilere müftülüklerden ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden ulaşılabileceği ifade edildi.

2024-2025 umre dönemi kayıtlarının başlaması, Yozgat ve çevresindeki umre adayları için büyük bir heyecan kaynağı oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilecek olan bu dönemde, umreye gitmek isteyen vatandaşlar, il ve ilçe müftülüklerinden detaylı bilgi alarak kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Kutsal topraklara yapılacak bu anlamlı yolculuk için hazırlıklar hızla devam ediyor.

Umre kayıtları ve süreç hakkında daha fazla bilgi için Yozgat İl Müftülüğü ile iletişime geçebilir veya Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi olan http://hac.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.