Yozgat'a köstebek gibi dadandılar! Son operasyonla suçüstü yakalandılar

Yozgat'a köstebek gibi dadandılar! Son operasyonla suçüstü yakalandılar
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tabiat Varlıklarını Koruma ve kaçak kazı ile mücadele kapsamında önemli bir operasyon düzenledi.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tabiat Varlıklarını Koruma ve kaçak kazı ile mücadele kapsamında önemli bir operasyon düzenledi. 13 Mayıs 2024 tarihinde merkezde gerçekleştirilen operasyon kapsamında, D.N., M.B., A.Ü. ve İ.B. isimli 4 şahıs, kaçak kazı yaparken suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

sucustu-yakalandilar1.jpg

Operasyon sırasında ele geçirilen materyaller arasında 1 adet kazma, 1 adet kürek, 1 adet balyoz, 1 adet demir levye, 1 adet demir keski, 3 litre tuz ruhu ve 30 metre halat bulunuyor. İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, yapılan operasyonun Tabiat Varlıklarını Koruma ve kaçak kazı ile mücadele kapsamında önemli bir adım olduğunu belirtti. Gözaltına alınan şahısların üzerinde ve kazı alanında yapılan aramalarda ele geçirilen materyaller, kaçak kazı faaliyetlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

sucustu-yakalandilar3.jpg

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonun ardından, gözaltına alınan D.N., M.B., A.Ü. ve İ.B. isimli şahıslar hakkında adli işlemlerin devam ettiği bildirildi. Yetkililer, halkın doğal varlıkların korunması ve kaçak kazı gibi faaliyetlerin önlenmesi konusunda duyarlı olmaları gerektiğini vurguladılar.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Her türlü kaçakçılık faaliyetleriyle mücadelemiz kararlıkla devam etmektedir. Doğal varlıklarımızın korunması, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz" denildi. Operasyonun bölgedeki kaçak kazı ve doğa tahribatıyla mücadelede önemli bir adım olduğu belirtilirken, halkın da bu konuda işbirliği yapması ve şüpheli durumlarda yetkililere bilgi vermesi gerektiği hatırlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.