Yozgat'a ilan ettiler! 4 gönüllünün peşine düştüler

Yozgat'a ilan ettiler! 4 gönüllünün peşine düştüler
Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından desteklenen, Sorgun Gençlik Derneği koordinatörlüğünde yürütülen "Sport for Healthy Life (Sport4HealthyLife)" projesi kapsamında 4 gönüllü aranıyor.

Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından desteklenen, Sorgun Gençlik Derneği koordinatörlüğünde yürütülen "Sport for Healthy Life (Sport4HealthyLife)" projesi kapsamında 4 gönüllü aranıyor. Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Yüksek Öncelikli Alanlarda Gönüllü Ekipler Programı çerçevesinde gerçekleştirilecek bu projeye, 20 Haziran-29 Temmuz 2024 tarihleri arasında Sorgun'da ev sahipliği yapılacak.

sorged-4-gonullu-ariyor-4.jpg

SORGED tarafından yapılan açıklamada, ESC'nin gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik eden, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmalarını, çalışmalarını veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmalarını sağlayan bir Avrupa Birliği girişimi olduğu vurgulandı. Bu program, gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara yanıt vermek amacıyla bir araya getirmeyi hedefliyor. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunuyor.

Projenin detayları hakkında bilgi veren SORGED yetkilileri, gönüllülük ekiplerinin en az 5 kişiden oluşan grupların 2 hafta ile 2 ay arasında gönüllülük yapmasına olanak sağlayan dayanışma faaliyetleri olduğunu belirtti. Yüksek Öncelikli Alanlarda Gönüllülük Ekipleri, en az iki farklı ülkeden 18-30 yaş arası gençlerin dayanışma amacıyla bir araya gelerek yürüttükleri, büyük ölçekli ve yüksek etkili projelerdir.

sorged-4-gonullu-ariyor-2.png

"Sport for Healthy Life" projesi kapsamında gönüllülük faaliyetleri, 20 Haziran-29 Temmuz 2024 tarihleri arasında 40 gün sürecek. Gönüllüler, haftanın belirli günlerinde spor kurslarına katılacak ve spor, sağlıklı beslenme, çevre ve kanser üzerine çeşitli faaliyetler düzenleyecekler. Haftada 35 saat gönüllülük yapacak olan katılımcılar, haftada 2 gün tatil yapma imkânına sahip olacak. Faaliyetler, hafta içi veya hafta sonu 10.30-17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Program kapsamında gönüllülere 40 gün için 250 Euro cep harçlığı ödenecek. Gönüllülük takımında Türkiye, İtalya, Romanya ve Ürdün'den toplam 16 genç yer alacak. Yozgat bölgesinde ikamet eden gençler, bu gönüllülük programına başvurabilir.

Gönüllülük programını başarıyla tamamlayan katılımcılara Youthpass Sertifikası verilecek. Programa 18-30 yaş aralığındaki gençler başvurabilir ve daha önce bireysel kısa dönem (2 ay) ve uzun dönem (12 ay) gönüllülük yapan katılımcılar da başvuruda bulunabilir. Gönüllülerle görev ve sorumluluklarını içeren bir gönüllülük sözleşmesi imzalanacak.

SORGED yetkilileri, gönüllü seçiminde proje formundaki sorulara verilen cevapların kalitesi, projeye olan ilgi ve motivasyon, dil yeterliliği ve gönüllülük çalışmaları kriterlerinin göz önünde bulundurulacağını belirtti. Gelen başvurular, Sorgun Gençlik Derneği tarafından oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilecek ve olumlu bulunan potansiyel gönüllüler ile bir ön görüşme yapılacak.

Bu anlamlı projeye katılmak isteyen gençler, SORGED'in web sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Avrupa Dayanışma Programı çerçevesinde gerçekleştirilecek olan bu projede yer almak, gençlere hem topluma katkı sağlama hem de kişisel gelişim fırsatı sunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.