Yozgat ve ilçelerinde eller semaya açıldı

Yozgat ve ilçelerinde eller semaya açıldı
Yozgat merkez ve ilçelerinde yaşanan kuraklık, vatandaşları yağmur dualarına yönlendiriyor.

Yozgat merkez ve ilçelerinde yaşanan kuraklık, vatandaşları yağmur dualarına yönlendiriyor. Beklenen yağışların istenilen düzeyde olmaması özellikle köylerde sıkıntıya neden olurken, vatandaşlar vakit namazları sonrasında İl Müftülüğü koordinesinde yağmur duaları gerçekleştiriyorlar.

yagmur-icin-dua-ediliyor-1.jpg

Musabeyli ve Kuyumcu köylerinde yapılan dualar, toplumsal bir dayanışma örneği sergiliyor. Musabeyli köyünde İl Müftülüğü Uzman Vaizi Hacı Mehmet Taşçı'nın yaptığı dua esnasında, din görevlileri Kur'an-ı Kerim okurken, Hz. Osman Cami İmam Hatibi Bekir Savaş ilahiler seslendiriyor. Çevre köylerden gelen vatandaşlarla birlikte dualara katılan köy halkı, yağmur yağması için birlikte amin diyorlar. Duaların ardından ise köy halkı bir araya gelerek yemek sofrasında birlikte vakit geçiriyorlar.

yagmur-icin-dua-ediliyor-2.jpg

Kuyumcu köyünde gerçekleştirilen programda ise din görevlileri Kur'an tilaveti sonrası Din Hizmetleri Uzmanı Ömer Evci'nin yaptığı yağmur duasına hep birlikte amin diyorlar. Programa yoğun katılım gösteren köy halkı, kurban kesimleri gerçekleştirirken birlikte vakit geçiriyorlar ve ikram sofrasında buluşuyorlar.

Yağmur duaları, Yozgatlıların birlik ve beraberlik içerisinde zorlukların üstesinden gelmeye çalıştıkları bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor. İl Müftülüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen bu dualar, toplumun dayanışma ruhunu canlı tutarken, doğa ile insan arasındaki dengeyi de korumaya çalışıyorlar. Kuraklık gibi doğal afetler karşısında duaların yanı sıra bilinçli tarım ve su yönetimi gibi çözümler de üzerinde düşünülmesi gereken önemli konular arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.