Yozgat Valisi Özkan uyardı: Dikkatli olun tedbir alın!

Yozgat Valisi Özkan uyardı: Dikkatli olun tedbir alın!
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yaz mevsimiyle artan boğulma vakalarına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yaz mevsimiyle artan boğulma vakalarına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Vali Özkan, yaptığı açıklamada özellikle ebeveynlere seslenerek, çocukların su kenarlarında yalnız bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Vali Özkan, yaz aylarında serinlemek için su kenarlarına giden vatandaşların dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtti. “Yaz mevsiminde serinlemek için su kenarlarına giden vatandaşlarımızın dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Özellikle çocuklar ve yüzme bilmeyen kişiler asla denize veya havuza girmemeli. Ebeveynler, çocuklarını su kenarlarında yalnız bırakmamalı ve her zaman gözetim altında tutmalıdır,” dedi.

olume-yuzmeyin.jpg

Boğulma vakalarında ilk müdahalenin önemine dikkat çeken Vali Özkan, vatandaşları soğukkanlı olmaya çağırdı. “Boğulma vakalarında ilk müdahaleyi yapan kişilerin panik yapmadan soğukkanlı kalması ve gerekli adımları atması gerekiyor. Boğulan kişiyi sudan çıkarıldıktan sonra solunum ve kalp atışlarını kontrol etmeli ve gerekli yardımı sağlamalıdır,” ifadelerini kullandı.

Vali Özkan, su kanalı, gölet ve baraj sularının tehlikelerine de değindi. “Serinlemek maksadıyla su kanalı, gölet ve baraj suyuna giren vatandaşlarımızı, gençlerimizi ve çocuklarımızı uyarıyoruz. Çeşitli tehlikeler barındıran su kanalları ve baraj göllerinde yüzmek tehlikeli ve yasaktır. Ölüme yüzmeyin,” diyerek vatandaşları uyardı.

Özellikle ebeveynlere yönelik uyarılarda bulunan Vali Özkan, çocukların güvenliği için alınması gereken önlemleri sıraladı. Çocukların su kenarlarında yalnız bırakılmaması gerektiğini yineleyen Vali Özkan, “Ebeveynler, çocuklarını su kenarlarında mutlaka gözetim altında tutmalı ve suya girişlerini kontrol etmelidir. Suya giren çocukların can yeleği kullanmaları ve yüzme bilmeyen çocukların suya yaklaşmamaları hayati önemdedir,” dedi.

Vali Özkan, vatandaşların suya girerken bilinçli ve tedbirli olmalarının önemine değindi. “Yaz aylarında serinlemek için suya girmek isteyen vatandaşlarımızın, güvenli bölgeleri tercih etmeleri, cankurtaran bulunan alanlarda yüzmeleri ve tehlikeli bölgelere yaklaşmamaları gerekmektedir. Bilinçli ve tedbirli olmak, hayat kurtarır,” şeklinde konuştu.

Son olarak, suyun hayat kaynağı olduğuna vurgu yapan Vali Özkan, “Su hayattır can almasın. Serinlemek için suya giren vatandaşlarımız, güvenlik önlemlerini alarak ve dikkatli davranarak, boğulma vakalarının önüne geçebilirler. Unutmayalım ki, önceden alınan tedbirler, hayat kurtarır,” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu uyarılar ışığında, yaz aylarında serinlemek için suya girmek isteyen vatandaşların, gerekli tedbirleri alarak ve dikkatli davranarak, güvenli bir yaz geçirmeleri hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.