Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan şehit ailesini makamında ağırladı

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan şehit ailesini makamında ağırladı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 2022 yılında Kuzey Irak'ta şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Meral'ın ailesini makamında misafir etti.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 2022 yılında Kuzey Irak'ta şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Meral'ın ailesini makamında misafir etti. Ziyaret sırasında Vali Özkan, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, devletin her zaman yanlarında olduğunu vurguladı.

Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarette, Vali Özkan şehit Mehmet Meral’ın ailesiyle yakından ilgilendi. Vali Özkan, “Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Devletimizin tüm kurum ve imkanları ile şehit ailelerimizin yanındayız” dedi. Şehit ailelerinin ülke için yaptıkları fedakarlıkların asla unutulmayacağını belirten Özkan, "Sizler, sevdiklerinizi vatan, bayrak ve ezan uğruna fedakarca toprağa verdiniz. Bu ulvi göreviniz için minnettarız. Sizlere olan borcumuz büyük, ancak tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun" şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında şehit Mehmet Meral’ın ailesi de duygularını paylaştı. Şehidin annesi, Vali Özkan’ın göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederek, “Evladımızın acısı büyük, ama devletimizin yanımızda olması bize güç veriyor” ifadelerini kullandı. Baba Meral ise oğlunun vatan için canını feda ettiğini, onunla gurur duyduğunu dile getirdi.

Vali Özkan, şehit ailelerinin toplumun baş tacı olduğunu belirterek, devletin kapılarının onlara her zaman açık olduğunu ifade etti. Özkan, “Şehit ailelerimiz, ülkemizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Onların acılarını paylaşmak, yanlarında olmak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Devlet olarak her zaman yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Görüşmenin ardından Vali Özkan, şehit ailesine çeşitli hediyeler takdim etti ve onların taleplerini dinledi. Ziyaret, samimi bir atmosferde gerçekleşirken, şehit ailesi de Vali Özkan’ın göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Şehit Mehmet Meral, Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen bir operasyon sırasında teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşmüştü. Genç yaşta vatan için canını veren Meral, Yozgat halkının ve Türkiye’nin kalbinde kahraman olarak yerini aldı. Şehidin cenazesi, büyük bir katılımla Yozgat’ta toprağa verilmişti.

Vali Özkan’ın bu ziyareti, devletin şehit ailelerine verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendirildi. Yozgat Valiliği, şehit ailelerine yönelik çeşitli sosyal ve ekonomik destek programları ile onların yanlarında olmaya devam ediyor. Bu ziyaretin de bir kez daha gösterdiği gibi, devletin tüm kurumları ile şehit ailelerine sahip çıkılması, toplumun her kesiminde büyük takdir topluyor.

Yozgat halkı da şehitlerine ve onların ailelerine olan saygı ve minnetlerini her fırsatta dile getiriyor. Toplumun her kesiminde şehit ailelerine yönelik düzenlenen etkinlikler, ziyaretler ve yardımlar, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini oluşturuyor. Vali Özkan’ın bu anlamlı ziyareti de Yozgat halkının şehitlerine ve onların emanetlerine olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.