Yozgat Valiliği'nden kritik uyarı! Bu tuzağa karşı aman dikkatli olun

Yozgat Valiliği'nden kritik uyarı! Bu tuzağa karşı aman dikkatli olun
Yozgat Valiliği, son zamanlarda sayıları artan sahte nüfus memurlarına karşı vatandaşları uyardı.

Yozgat Valiliği, son zamanlarda sayıları artan sahte nüfus memurlarına karşı vatandaşları uyardı. Sahte memurların kapı kapı dolaşıp kimlik bilgilerini ele geçirmeye çalıştıkları yönündeki şikayetlerin artması üzerine, valilik konuya ilişkin bir açıklama yaptı ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların talebi olmaksızın evlere gelerek nüfus memuru olduğunu iddia eden kişilere itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden vatandaşlarımıza uyarı: Talebiniz olmadan ikametinize kadar gelerek kendini ‘nüfus memuru’ olarak tanıtan kişileri mutlaka kolluk kuvvetlerine ihbar ediniz” ifadeleri kullanıldı.

Uyarıda, son günlerde sosyal medyada sahte memurların ellerinde sahte belgeler, antetli kağıtlar ve biyometrik cihazlar ile dolaştıkları yönünde iddiaların paylaşıldığı belirtildi. Şık giyimli bu kişilerin, kimlik bilgilerini doğrulama bahanesiyle vatandaşların kapılarını çaldıkları ve kişisel bilgileri ele geçirmeye çalıştıkları gözlemlenmiştir. Vatandaşların, böyle durumlarla karşılaştıklarında kolluk kuvvetlerine haber vermeleri gerektiği vurgulandı.

Nüfus müdürlüklerinin, sadece vatandaşların veya yakınlarının talebi üzerine ve mülki idare amirinin izni doğrultusunda evde hizmet sunduğunun altı çizildi. Valilik açıklamasında, “Nüfus müdürlüklerine gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımızın kimlik kartı başvurusuna ilişkin taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla kişilerin ve/veya yakınlarının talebi üzerine mülki idare amirinin izni doğrultusunda nüfus müdürlüklerimiz adreste nüfus hizmeti sunmaktadır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için nüfus müdürlüklerinden adreste nüfus hizmeti talebi bulunmayan vatandaşlarımızın evlerine gelen ve kendilerini İçişleri Bakanlığı personeli/nüfus memuru olarak tanıtan kişilere itibar etmemeleri, mutlaka kurum kimliğinin ibraz edilmesini talep etmeleri, sahtekârlıklara karşı dikkatli olmaları ve kişisel bilgilerini kesinlikle paylaşmamaları; böyle bir durum ile karşılaşılması halinde kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunmaları önem arz etmektedir” denildi.

Valilik, sahte memurların ellerinde biyometrik cihazlar ve sahte belgeler ile dolaştıkları yönünde ciddi şikayetler aldıklarını belirtti. Vatandaşlardan, bu tür durumlarla karşılaştıklarında hemen kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunmalarını istedi. Ayrıca, kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiği vurgulanarak, sahte kimlik taleplerine karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Yozgat Valiliği, sahte nüfus memurlarının yakalanması ve vatandaşların mağdur olmaması için yapılan ihbarların büyük önem taşıdığını belirtti. Valilik, vatandaşların güvenliği için sürekli olarak denetimlerin artırıldığını ve sahtekarlıkla mücadele kapsamında çeşitli önlemlerin alındığını açıkladı.

Yozgat’ta sahte nüfus memurlarının vatandaşları dolandırmaya çalıştığı yönündeki şikayetlerin artması üzerine, valilik tarafından yapılan uyarılar büyük önem taşıyor. Vatandaşların dikkatli olması, sahte memurlara karşı tedbirli davranması ve herhangi bir şüpheli durumda kolluk kuvvetlerine bilgi vermesi, bu tür sahtekarlıkların önüne geçilmesinde kritik rol oynayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.