Yozgat Valiliği uyardı! Ciddi ölçüde arttırdığına vurgu yapıldı

Yozgat Valiliği uyardı! Ciddi ölçüde arttırdığına vurgu yapıldı
Yozgat Valiliği, trafikte cep telefonu kullanımının kaza riskini ciddi ölçüde artırdığını belirterek sürücüleri uyardı.

Yozgat Valiliği, trafikte cep telefonu kullanımının kaza riskini ciddi ölçüde artırdığını belirterek sürücüleri uyardı. Valilik, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, trafikte dikkat dağınıklığının önlenmesi amacıyla cep telefonu kullanımına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, “Trafikte seyir halindeyken sosyal medya ile ilgilenmek veya cep telefonu ile konuşmak önüne geçilemeyen sonuçlara sebep olabilir” denilerek, sürücülerin trafikte dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Eğer trafikteyseniz ve cep telefonu ile konuşmanız gereken acil bir durum var ise lütfen aracınızı öncelikle uygun bir yere park edin ve sonrasında görüşmenizi yapın. Trafikte araçla seyir halindeyken cep telefonuyla arama yapmak, çalan telefona cevap vermek, numara çevirmek gibi davranışlar sürücünün dikkatinin dağılmasına, konsantrasyonunun bozulmasına neden olarak kazalara yol açabilir.”

Uzmanlar, trafikte araç kullanırken cep telefonu kullanımının ciddi tehlikeler oluşturduğunu belirtiyor. Sürücülerin dikkatinin dağılmasına yol açan bu durum, kazaların başlıca sebepleri arasında yer alıyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Trafikte araç kullanırken cep telefonu ile ilgilenmek, sürücünün dikkatini dağıtarak kazalara neden olabilir. Bu nedenle sürücüler, araç kullanırken cep telefonlarını kullanmaktan kaçınmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Trafik güvenliğinin önemine değinen uzmanlar, “Sürücülerin dikkatini dağıtan her türlü faktör kazalara davetiye çıkarır. Trafikte aracın güvenli bir şekilde yol alması, her şeyden önce sürücünün sorumluluğu altındadır. Sürücülerin, cep telefonu kullanımı gibi dikkat dağıtıcı unsurlardan kaçınarak, trafikte daha güvenli bir sürüş sağlamaları büyük önem taşır” şeklinde konuştu.

Valilik, sürücülerin trafikte daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşamaları için bazı tavsiyelerde bulundu. “Sürücüler, araç kullanırken cep telefonlarını kapalı tutarak ya da araç içi sistemler kullanarak güvenli bir sürüş sağlayabilirler. Ayrıca, acil durumlarda aracın uygun bir yere park edilerek telefon görüşmesinin yapılması daha güvenli olacaktır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.