Yozgat, Sivas, Kayseri, Tokat ve Çorum'u yakından ilgilendiriyor! Ön incelemenin ardından kriter puanları belli oldu

Yozgat, Sivas, Kayseri, Tokat ve Çorum'u yakından ilgilendiriyor! Ön incelemenin ardından kriter puanları belli oldu
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Yozgat dahil 81 ilde uygulanacak olan IPARD III – 1. Çağrı dönemi başvurularının ön incelemesini tamamladı ve sıralama kriteri puanlarını açıkladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Yozgat dahil 81 ilde uygulanacak olan IPARD III – 1. Çağrı dönemi başvurularının ön incelemesini tamamladı ve sıralama kriteri puanlarını açıkladı.

TKDK'nın 21 Mart 2024 tarihinde duyurduğu "M3 - Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar" tedbiri kapsamında IPARD III Programı 1. Başvuru Çağrı ilanı için proje başvuruları 14 Haziran 2024'te sona erdi.

kriter-puanlari-aciklandi2.jpg

TKDK’dan yapılan açıklamada, bu çağrı döneminde toplam destek bütçesinin 66 milyon avro olduğu, sunulan projelerin toplam destek talebinin ise yaklaşık 330 milyon avro olduğu belirtildi. Bu nedenle, yapılan değerlendirme sonucunda IPARD sıralama kriteri puanı 50 ve üzeri olan başvuruların incelenmesine devam edilmesi, 50’nin altındaki başvuruların ise bütçe yetersizliği nedeniyle inceleme sürecine dahil edilmeden reddedilmesine karar verildi.

Kurumdan yapılan duyuruda, "IPARD III Programı 1. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında sunulan başvuruların aldıkları IPARD sıralama kriteri puanları https://www.tkdk.gov.tr/SiralamaKriteriSorgula adresinden yayımlanmıştır. Gerçek kişi başvuru sahipleri T.C Kimlik Numaraları ve Başvuru Kayıt Numaraları, tüzel kişi başvuru sahipleri ise Vergi Kimlik Numaraları ve Başvuru Kayıt Numaraları ile başvurularına ait sıralama puanlarını sorgulayabilirler" ifadelerine yer verildi.

kriter-puanlari-aciklandi.png

Başvuru sahiplerinin, TKDK tarafından yayınlanan sıralama puanlarına 23 Temmuz 2024 mesai bitimine kadar itiraz edebilecekleri belirtildi. İtirazların, TKDK İl Koordinatörlükleri, TKDK İl İrtibat Ofisleri veya Kurum Merkezine yazılı olarak yapılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, yayınlanan IPARD sıralama kriterleri puanlarının, başvuru sahiplerinin aldıkları kesin puanları ifade etmediği, başvuru paketleri üzerinde yapılacak incelemelerde puanların değişebileceği ve nihai puanların başvuru paketleri üzerindeki incelemelerin tamamlanmasından sonra kesinleşeceği belirtildi.

Başvuruların incelenmesi tamamlandıktan sonra IPARD sıralama kriteri puanı 50’nin altına düşen başvuruların başvuru sahiplerinin yazılı olarak bilgilendirileceği kaydedildi. Ayrıca, projelerin IPARD sıralama kriterlerinden yüksek puan almasının, desteğe hak kazanıldığı anlamına gelmediği, başvuruların öncelikle yapılacak kontroller sonucunda IPARD Programında belirlenmiş ve Kurum tarafından Başvuru Çağrı Rehberlerinde yayınlanmış olan uygunluk kriterlerini karşılamalarının zorunlu olduğu ifade edildi.

Çiftçilerin ve yatırımcıların bu süreci dikkatle takip etmeleri ve gerekli itirazları belirtilen süre içinde yapmaları önem arz ediyor. Başvurularının sonuçlarını öğrenmek ve detaylı bilgi almak isteyenler, TKDK’nın resmi web sitesini ziyaret edebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.