Yozgat Sarıkaya'da Altyapı Mesaisi: 8 Eylül Salı Günü Elektrikler Verilemeyecek
Altyapı geliştirme, şebeke yenileme ve kapasite artırımı projeleri kapsamında Sarıkaya ilçesinde önemli bir yatırım hamlesi hayata geçiriliyor. Çamlıbel Elektrik Dağıtım ekipleri tarafından yürütülecek olan bu çalışmalarla, bölgedeki enerji arz güvenliğinin ve kalitesinin artırılması hedefleniyor. Planlanan saha operasyonları esnasında can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamak adına ilgili şebeke kollarının enerjisi geçici olarak kesilecek.
Kesinti Saatleri ve Süresi Belli Oldu
Dağıtım şirketinden yapılan resmi bilgilendirmeye göre planlı kesinti, 8 Eylül 2026 Salı günü sabah saat 09.00 itibarıyla başlayacak. Çalışmaların akşam saat 17.00'ye kadar devam etmesi öngörülüyor. Toplamda 8 saat sürmesi beklenen bu kesintiden Çokümeşme Köyü bölgesindeki tüm cadde, sokak ve tarımsal sulama alanları etkilenecek. Ekiplerin İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarını gözeterek hummalı bir çalışma yürüteceği belirtildi.
Yarın elektrik verilemeyecek alanlar sadece ilçelerle sınırlı değil. Merkezdeki kesintilerin detayları ve tam mahalle listesi için ÇEDAŞ Yozgat Merkez elektrik kesintisi listesini inceleyebilirsiniz.
Sürücü ve Ev Sahiplerine Önemli Uyarılar
Yetkililer, planlı elektrik kesintisi süresince vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına gerekli tedbirleri erkenden alması gerektiğini hatırlattı. Özellikle elektrikle çalışan hassas cihazların ve beyaz eşyaların zarar görmemesi için fişlerin çekilmesi önerildi. Çalışmaların ilan edilen saatten daha erken bitmesi durumunda şebekeye erkenden enerji verilebileceği, bu yüzden hatlarda her an elektrik varmış gibi kontrollü davranılması gerektiği önemle vurgulandı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.