Yozgat, Kayseri ve Sivas’ı yakından ilgilendiriyor! Süre 29 Ağustos’a kadar uzatıldı

Yozgat, Kayseri ve Sivas’ı yakından ilgilendiriyor! Süre 29 Ağustos’a kadar uzatıldı
Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından hazırlanan 2024 Yılı Turizm Fizibilite Desteği Programı'nın son başvuru tarihi 29 Ağustos 2024'e uzatıldı.

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından hazırlanan 2024 Yılı Turizm Fizibilite Desteği Programı'nın son başvuru tarihi 29 Ağustos 2024'e uzatıldı. Program, bölgenin kalkınması ve rekabet gücünün artırılması amacıyla kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların turizm projelerine destek olmayı hedefliyor.

ORAN yetkilileri, 2024 yılı Çalışma Programı faaliyetleri kapsamında, turizmin çeşitlendirilmesi, doğal tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve turizmde rekabet gücünün artırılmasına yönelik fizibilite çalışmalarının destekleneceğini açıkladı. Ayrıca, sürdürülebilir turizme yönelik yatırım projelerinin geliştirilmesi ve mevcut yatırımların sürdürülebilir turizm süreçlerine uyumu için fizibilite çalışmalarının desteklenmesi de programın öncelikleri arasında yer alıyor.

29-agustosa-uzatildi.jpg

Programın odak noktalarından biri, kış, kültür, doğa, sağlık ve spor turizmi potansiyelinin ekonomiye kazandırılması. Bu kapsamda, destinasyon odaklı fizibilite çalışmalarının desteklenmesi ve turizmin 12 aya yayılması amacıyla geliştirilecek projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi planlanıyor. 2024 Yılı Turizm Fizibilite Desteği Programı için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 3 milyon lira olup, değerlendirme aşamasında destek almaya hak kazanan her proje başvurusuna azami 500 bin lira destek sağlanacak. Projelere verilecek destek oranı ise asgari yüzde 25, azami yüzde 75 olarak belirlenmiş durumda.

Başvurular, KAYS (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) üzerinden 01 Mart 2024 tarihinden itibaren yapılabilecek ve son başvuru tarihi 29 Ağustos 2024 olarak güncellenmiştir. Başvuruların, belirtilen son tarih ve saate kadar KAYS sistemi üzerinden tamamlanması gerekmektedir. Başvuru taahhütnamelerinin ise en geç 05 Temmuz 2024 saat 17.00'a kadar elektronik olarak imzalanması veya ıslak imzalı olarak Ajansa teslim edilmesi gerekmektedir. Zamanında tamamlanmayan veya taahhütnamesi sunulmayan proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Programa, valilikler, kaymakamlıklar, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge, il ve ilçe müdürlükleri, bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlar ile enstitüler, üniversiteler, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları (en az 3 ay önceden kurulmuş olması koşuluyla), organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri ve iş geliştirme merkezleri gibi kurum ve kuruluşlar başvuru yapabilirler.

ORAN yetkilileri, programın bölgedeki turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Destek almak isteyen kurum ve kuruluşların, belirlenen tarihler arasında başvurularını tamamlamaları gerektiği vurgulandı. Posta veya kargo şirketine bağlı gecikmelerin dikkate alınmayacağına dikkat çekildi.

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan bu program, bölgedeki turizm projelerinin hayata geçirilmesi için önemli bir destek sunarken, turizmin dört mevsim canlı tutulmasına da katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.