Yozgat istim üstünde! İHA'lar Yozgat semalarında

Yozgat istim üstünde! İHA'lar Yozgat semalarında
Orman yangınlarıyla etkin mücadele için teknolojiyi kullanmaya devam eden Orman Genel Müdürlüğü, insansız hava araçları (İHA) ile 7/24 teyakkuzda.

Orman yangınlarıyla etkin mücadele için teknolojiyi kullanmaya devam eden Orman Genel Müdürlüğü, insansız hava araçları (İHA) ile 7/24 teyakkuzda. Bu yıl, ülke genelinde 14 adet İHA, 81 ilin ormanlarını sürekli gözetleyerek yangınların erken tespitinde ve kontrol altına alınmasında kritik bir rol oynuyor.

tum-ormanlar-gozetleniyor4.jpg

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yaptığı açıklamada, İHA'ların yangınla mücadeledeki önemine değindi. "Genel Müdürlüğümüz, İHA'ları bu kapsamda kullanan dünyadaki iki ülkeden biridir. Bayraktar TB2 İHA'larını daha etkili kullanabilmek amacıyla, personelimiz arasından seçilen 7 pilot, 11 faydalı yük operatörü ile birer mekanik ve elektronik teknisyenden oluşan ilk grup eğitimlerini tamamlayarak görevlerine başladı" dedi. Bu uzman personeller, orman yangınlarının erken tespiti, izlenmesi ve kontrol altına alınması gibi önemli görevlerde yer alıyor.

Karacabey, İHA'ların yangın alanlarının görüntülenmesi, haritalandırılması ve yangının yayılma hızının belirlenmesi gibi kritik görevlerde kullanıldığını belirtti. Eğitimli İHA personeli, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edilmesine katkı sağlayarak doğal kaynakların korunmasına da yardımcı olacak. "İHA'larımızı kendi personelimizle uçurabilmek adına eğitimlerimiz devam edecek," ifadelerini kullandı.

İHA'ların yangın tespit ve müdahale süreçlerinde sağladığı avantajlar, orman yangınlarıyla mücadelede yeni bir dönem başlatıyor. İHA'lar, yüksek çözünürlüklü kameralar ve ısı algılayıcı sensörlerle donatılmış olup, yangınların erken tespiti ve müdahale sürecini hızlandırıyor. Orman Genel Müdürlüğü, bu teknolojik araçların etkin kullanımını sağlayarak yangınların kontrol altına alınmasında önemli başarılar elde ediyor.

İHA'lar, yangınla mücadelede sadece tespit değil, aynı zamanda yangının yayılma hızını ve yönünü belirleyerek ekiplerin stratejik müdahalelerine rehberlik ediyor. Bu sayede, yangın alanlarına hızlı ve etkili müdahale edilerek yangının kontrol altına alınma süresi kısalıyor.

tum-ormanlar-gozetleniyor2.jpg

Orman Genel Müdürlüğü'nün İHA kullanımı, sadece orman yangınlarıyla mücadelede değil, aynı zamanda yerel halkın güvenliğini sağlama konusunda da önemli bir rol oynuyor. Yangınların erken tespiti, yerleşim alanlarına ulaşmadan müdahale edilmesini mümkün kılarak can ve mal kaybını en aza indiriyor.

Bekir Karacabey, "Ormanlarımızı korumak ve yangınlarla mücadele etmek için teknolojik yenilikleri yakından takip ediyoruz. İHA'lar sayesinde, yangınlarla mücadelede daha hızlı ve etkili olabiliyoruz. Eğitimli personelimiz ve teknolojik donanımımızla, orman yangınlarına karşı sürekli teyakkuzda olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.