Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden'den gençlere mesaj: Ahirette hesabının verileceğini unutmamalıyız

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden'den gençlere mesaj: Ahirette hesabının verileceğini unutmamalıyız
Yozgat İl Müftülüğü’nün düzenlediği “Gençlik Sohbetleri” programı kapsamında öğrencilere sosyal medya ahlakı ve mahremiyet bilinci kazandırılıyor.

Yozgat İl Müftülüğü’nün düzenlediği “Gençlik Sohbetleri” programı kapsamında öğrencilere sosyal medya ahlakı ve mahremiyet bilinci kazandırılıyor.

Yozgat İl Müftülüğü, Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında düzenlediği “Gençlik Sohbetleri” ile gençlerin manevi ve ahlaki gelişimine katkı sağlıyor. Bu çerçevede Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere “Sosyal Medya Ahlakı ve Mahremiyet” konulu konferans düzenlendi.

genclere-sosyal-medya-ahlaki-egitimi3.jpg

İl Müftüsü Gülden’den Sosyal Medya Kullanımı Üzerine Tavsiyeler

Etkinliğin açılışı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile yapılırken, İl Müftüsü Ali Gülden öğrencilere hitap etti. Gülden, sosyal medyanın kullanımında dikkat edilmesi gereken ahlaki ilkelere vurgu yaptı. Gençlerin dijital dünyada da tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi ahlaki değerlere bağlı kalması gerektiğini belirten Gülden, şu ifadeleri kullandı:

“Hayatını Allah’a hesap verme bilinciyle yaşayan bir Müslüman, gerçek dünyada olduğu gibi sanal dünyada da İslam’ın öngördüğü ahlaki ilkelere bağlı kalmalıdır. İnternette paylaşılan her yazının, fotoğrafın ve sözün ahirette hesabının verileceğini unutmamalıyız.”

genclere-sosyal-medya-ahlaki-egitimi1.jpg

Mahremiyet ve Dijital Saygınlık Uyarısı

Müftü Gülden, özellikle sosyal medya etkileşimlerinde mahremiyet ve saygınlık kavramlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Dijital dünyada hızla yayılan bilgilerin ve görüntülerin mahremiyeti zedeleyebileceğine dikkat çeken Gülden, şunları ekledi:

“Dijital dünyada yaptığınız her şey, paylaştığınız her bilgi ve fotoğraf sizi ve çevrenizi etkileyebilir. Bu nedenle mahremiyete saygı göstermek ve her adımımızı düşünerek atmak zorundayız. Yapmakta olduklarınızdan dolayı kesinlikle sorgulanacaksınız.”

genclere-sosyal-medya-ahlaki-egitimi2.jpg

Gençlere Ahlaki ve Manevi Bilinç Aşılanıyor

Programda, özellikle lise çağındaki gençlerin dijital dünyada karşılaşabilecekleri ahlaki tehlikeler hakkında bilgilendirilmesi hedeflendi. Sosyal medyanın sorumlu kullanımı, çevrimiçi ortamda mahremiyetin korunması ve dijital etkileşimlerin bireylerin toplumsal itibarını nasıl etkileyebileceği gibi konular üzerinde duruldu.

İl Müftülüğü’nün ÇEDES projesi kapsamında hayata geçirilen bu tür etkinliklerle, gençlerin ahlaki ve manevi bilinçlerinin gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor. Özellikle sosyal medyada İslam ahlakına uygun davranışların önemi vurgulanarak, gençlerin hem gerçek hayatta hem de sanal dünyada değerlerine sahip çıkmaları hedefleniyor.

genclere-sosyal-medya-ahlaki-egitimi.jpg

Eğitimler Devam Edecek

Müftülük yetkilileri, bu tür “Gençlik Sohbetleri” programlarının farklı konularla devam edeceğini belirterek, gençlerin dijital dünyada karşı karşıya kaldıkları zorluklarla baş edebilmeleri ve ahlaki bilinçlerini geliştirebilmeleri adına çalışmaların sürdürüleceğini ifade ettiler.

Yozgat İl Müftülüğü, gençlerin bilinçli ve sorumlu bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak amacıyla ÇEDES projesi kapsamında faaliyetlerini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.