Yozgat İl Genel Meclisi'nde komisyon üyeleri kimler oldu? Seçilen isimler netleşti

Yozgat İl Genel Meclisi'nde komisyon üyeleri kimler oldu? Seçilen isimler netleşti
Yozgat İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı dördüncü oturumu, başkanlık koltuğunda Adnan Ünal'ın yer aldığı bir toplantı ile gerçekleşti.

Yozgat İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı dördüncü oturumu, başkanlık koltuğunda Adnan Ünal'ın yer aldığı bir toplantı ile gerçekleşti.

Toplantı, 10 farklı gündem maddesinin tek tek ele alındığı ve karara bağlandığı bir süreci içeriyordu. Özellikle komisyon üyelerinin seçimleri, il genel meclisi bünyesindeki 9 ayrı komisyonun oluşturulmasıyla önem taşıyordu. Bu kapsamda, Plan Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarına 6'şar üye, diğer komisyonlara ise 4'er üye seçilmesi kararlaştırıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'na AK Parti'den Tahir Ersöz, Şerafettin Akdağ, Osman Biçer, MHP'den ise Ümüt Şahbaz, Aslan Bozkurt, Gökhan Hüthüt seçildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ise AK Parti'den Fatih Çıtak, Adem Ateş, Taner Yıldız, Adem Kızılok; MHP'den Metin Toy, Mustafa Katrancı üyelerinden oluştu.

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'nda AK Parti'den Adnan Ünal, Erkan Eroğlu; MHP'den Ramazan Dolgun, Ömer Koç yer aldı. Gençlik ve Spor Komisyonu'na AK Parti'den Ahmet Yılmaz, Halil İbrahim Zorluaslan; MHP'den Abdulkadir Sungur ve Yeniden Refah Partisinden Yılmaz Karacabey seçildi.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'nda AK Parti'den Muhammed Dündar, Nuri Çınar; MHP'den Abdullah Yalçınkaya, Ömer Yararsoy görev aldı. Çevre ve Sağlık Komisyonu ise İbrahim Dıvrak, Nihat Taş (AK Parti); Esat Zararsız, Oğuzhan Kapusuzoğlu (MHP) üyelerinden oluştu.

İl Özel İdaresi Komisyonu'nda Veli Akdoğan, Hacı Alparslan (AK Parti); Mustafa Kirazlı, Abdulkadir Sungur (MHP) yer alırken; Jeotermal ve Su Kaynakları Komisyonu'nda Ferhat Fidan, Harun Meriç (AK Parti); Osman Yeşil, Mustafa Türkmen Yeniden Refah Partisi (YRP) üyeleri görev aldı.

Göletler ve Su Ürünleri Komisyonu'nda Kenan Karakuş (AK Parti), Mustafa Kirazlı (MHP), Burhan Orhan Bulucu, Emin Mustafa Baran (CHP) üyeleri seçildi.

Meclis, Nisan ayı üçüncü oturumunda ihtisas komisyonları seçimlerinin ardından gündem maddelerini görüşerek karara bağladı. Bu kararlar arasında Yerköy ve Çekerek ilçelerine yapılması planlanan Güneş Enerji Santrali yatırımı için İl Özel İdaresi'nin teklif yazısının İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilmesi de bulunuyordu.

Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kırtasiye malzemesi, temizlik malzemesi ve yakacak alımları için talep ettiği 26 milyon 583 bin 526 liralık ödenek talebinin il genel meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildiği duyuruldu. Meclis ayrıca, İl Özel İdaresi'nin 2023 yılı bütçe ve çalışma programına yönelik yapılan denetim sonucuna ilişkin hazırlanan raporu da meclis üyelerinin bilgisine sundu.

Toplantıda, komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar da görüşülerek karara bağlandı. Bu süreçte alınan kararlar ve belirlenen komisyon üyeleri, il genel meclisinin çalışmalarına yeni bir ivme kazandıracak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.