Yozgat gündemde! Artık projeleriyle konuşuluyor

Yozgat gündemde! Artık projeleriyle konuşuluyor
Yozgat Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen bir proje, son zamanlarda Yozgat'ın gündemini oldukça meşgul ediyor.

Yozgat Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen bir proje, son zamanlarda Yozgat'ın gündemini oldukça meşgul ediyor. TÜBİTAK'ın da dikkatini çeken ve desteklediği "Sağlıklı Yaşam Çocuk Akademisi: Çocuklar için Bilimin Işığında Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri" adlı proje, Yozgat'a bilimsel anlamda büyük katkılar sağlamaya hazırlanıyor.

Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Şener Taplak'ın liderliğini üstlendiği proje, ebelik bölümünden Doç. Dr. Özlem Doğan Yüksekol ve Hitit Üniversitesi'nden Prof. Dr. Selen Özakar Akça'nın da katkılarıyla hayata geçiriliyor. Bu proje kapsamında, çocukların sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarını sağlayacak etkinlikler ve bilimsel içerikli çalışmalar planlanıyor.

Projenin kabul edilmesiyle ilgili olarak açıklama yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, "Üniversite olarak bilimsel çalışmalara ve TÜBİTAK projelerine büyük önem veriyoruz. İhtisas Üniversitesi olmanın sorumluluğu ile akademisyenlerimizin hazırladıkları pek çok TÜBİTAK projesi kabul gördü ve görmeye devam ediyor. Farklı alanlarda yaptıkları çalışmalarla üniversitemize değer katan akademisyenlerimiz bizleri gururlandırmaktadır. Kazanılan her bir başarı, Üniversitemizin kararlılıkla yürüttüğü marka üniversite olma çıtasını bir adım daha yükseltmektedir. Projede emeği geçen akademisyenimizi ve diğer akademisyenleri tebrik ediyor, nice başarılı çalışmalara imza atmalarını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Projenin amacı ise çocuklara sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak ve bilimsel düşünceyi erken yaşlardan itibaren teşvik etmek olarak belirlendi. Özellikle obezite, diyabet gibi sağlık sorunlarının giderek arttığı günümüzde, çocuklara doğru bilgi ve deneyimler sunarak sağlıklı bir yaşamın temellerini atmaya yönelik çalışmalar yapılacak.

Projenin içeriği, çocuklara yönelik sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yapma, hijyen konularında eğitimler içerecek. Ayrıca bilimsel deneyler ve etkinliklerle çocukların merak duygularını harekete geçirerek bilimin ışığında keyifli öğrenme süreçleri yaşamaları hedefleniyor.

TÜBİTAK'ın desteklediği bu önemli proje, Yozgat'ın eğitim ve bilim alanındaki potansiyelini ortaya çıkarmak adına da büyük bir adım olarak nitelendiriliyor. Üniversite, öğretim üyeleri ve proje ekibi, bu çalışma ile birlikte bölgedeki bilimsel etkinliklere ve çocukların sağlıklı yaşam bilincine katkı sağlamayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.