Yozgat gençliği gönüllere girmeye hazırlanıyor!

Yozgat gençliği gönüllere girmeye hazırlanıyor!
Yozgat'ın gençlik dinamizmini desteklemek ve toplumsal fayda sağlamak amacıyla başlatılan gönüllülük faaliyetleri kapsamında Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından yürütülen "Sağlıklı Yaşam için Spor (Sport4HealthyLife)" projesi hayata geçirildi.

Yozgat'ın gençlik dinamizmini desteklemek ve toplumsal fayda sağlamak amacıyla başlatılan gönüllülük faaliyetleri kapsamında Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından yürütülen "Sağlıklı Yaşam için Spor (Sport4HealthyLife)" projesi hayata geçirildi. Bu projede Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) da destek veriyor.

gonulluluk-faaliyetleri-basladi-3.jpg

Projenin 3. döneminde yer alan gönüllüler, 40 gün boyunca Sorgun'da çeşitli etkinlikler düzenleyerek gençlere spor, sağlıklı beslenme, obezite, çevre ve kanser gibi konularda farkındalık kazandırmayı hedefliyorlar.

SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında gerçekleştirilen projemiz, gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Özellikle gençlerimizin topluma yarar sağlayan projelerde yer almaları ve kişisel potansiyellerini geliştirmelerini destekliyoruz."

Projelerinin gençlerin gelişimine odaklandığını belirten Uğuz, "Gençlerimizi 21. yüzyıl becerileriyle donatmayı ve onların topluma daha fazla katkı sağlamasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede, gençlerimize çeşitli alanlarda eğitimler veriyor, onların potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

gonulluluk-faaliyetleri-basladi-1.jpg

Projeye katılan gençler ise, topluma fayda sağlamak ve kendilerini geliştirmek adına büyük bir heyecanla çalıştıklarını ifade ettiler. Sağlıklı yaşamın önemine vurgu yaparak, gençler arasında bilinçli bir yaşam tarzının yaygınlaşmasını hedeflediklerini belirttiler.

gonulluluk-faaliyetleri-basladi-2.jpg

Bu projeyle birlikte Sorgun'da gençler arasında dayanışma ve iş birliğini artırmayı, sağlıklı yaşam bilincini yaygınlaştırmayı ve topluma faydalı projeler geliştirmeyi amaçlayan SORGED, gelecek dönemlerde de benzer faaliyetlere devam etmeyi planlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.