Yozgat Bozok Üniversitesi'nden bir ilk! Her yönüyle ele alındı

Yozgat Bozok Üniversitesi'nden bir ilk! Her yönüyle ele alındı
Yozgat Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) tarafından bu yıl ilk kez organize edilen YOBÜ Uluslararası Orta Anadolu Sempozyumu, 16-18 Mayıs tarihleri arasında büyük bir başarıyla gerçekleştirildi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) tarafından bu yıl ilk kez organize edilen YOBÜ Uluslararası Orta Anadolu Sempozyumu, 16-18 Mayıs tarihleri arasında büyük bir başarıyla gerçekleştirildi. Sempozyum, yurtiçi ve yurtdışından 32 üniversiteden yaklaşık 250 akademisyenin katılımıyla, farklı disiplinlerde toplamda 119 bildiri sunuldu.

Fen, mühendislik, sağlık, sosyal-beşeri ve idari bilimler gibi geniş bir yelpazede 19 ayrı oturumda gerçekleşen sempozyumda, 83'ü yüz yüze ve 36'sı çevrimiçi olmak üzere toplamda 119 bildiri sunuldu. Yapay zekâ, dijitalleşme ve endüstri 5.0 gibi güncel konuların ele alındığı etkinlikte, bu alanlardaki son gelişmeler, gelecek trendler ve uygulamalar üzerine kapsamlı sunumlar yapıldı.

Sempozyumun ilk günü akşamı Sorgun Termal Otel’de düzenlenen gala yemeği, etkinliğe ayrı bir renk kattı. Yemeğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sami Erdoğan, Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Müdürleri ve sempozyum davetlileri katıldı.

Sempozyumun son gününde, Almanya, Estonya, Hırvatistan, İspanya, Kuzey Makedonya ve Slovenya'dan akademisyenlerin katılımıyla çevrimiçi oturumlar düzenlendi. Bu oturumlarda, sanal ok atma gibi yenilikçi eğitim yöntemleri de tartışıldı. Özellikle yapay zekâ eğitimleri kapsamında yapılan bu etkinlikler büyük ilgi gördü.

Kapanış oturumunda konuşan Rektör Yardımcısı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, YOBÜ Uluslararası Orta Anadolu Sempozyumu’nun ilk yılında oluşturduğu sinerjinin ve elde edilen önemli çıkarımların altını çizdi. Prof. Dr. Hacıhasanoğlu, “Giderek gelişen teknoloji, insanların yaşam standartlarını yükseltmenin yanı sıra günlük işlerinde de çeşitli kolaylıklar sağlamaktadır. Endüstri 5.0’ın gelişmesiyle birlikte yeni iş alanları ve daha akıllı bir toplum düzeni oluşmaya başladı. Yapay zeka mühendisliği, robotik kodlama ve endüstriyel bilgisayar programcılığı gibi yeni meslekler ortaya çıkmış ve bu alanlarda üniversite eğitimleri başlamıştır. Endüstri 5.0’ın savunma, eğitim, tarım ve sanayi gibi birçok alanda yaygınlaşması kaçınılmazdır” dedi. Ayrıca sempozyumun gelenekselleşmesi temennisinde bulunarak, emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti.

Sempozyumun son günü, Çekerek Millet Bahçesi'nde düzenlenen gezi ve piknik etkinliğiyle sona erdi. Katılımcılar, doğayla iç içe bir ortamda hem dinlenme hem de sosyal etkileşim fırsatı buldular. Etkinlik, sempozyumun kapanışını keyifli bir şekilde taçlandırdı.

Yozgat Bozok Üniversitesi, bu başarılı etkinlikle bölgedeki akademik faaliyetlere yeni bir soluk getirmiş oldu. Gelecek yıllarda düzenlenecek sempozyumlar için de önemli bir temel atılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.